“Bijna 6 miljoen luisteraars voor Sky Radio tijdens kerstperiode”

Tijdens de kerstperiode luisterden 5,8 miljoen Nederlanders naar Sky Radio. Dit meldt de eigenaar van de radiozender, Talpa Radio, in een persbericht. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek van RadioCall.

Kerst

Vooral op Kerstavond en Eerste en Tweede Kerstdag vierde Nederland massaal kerst met Sky Radio, aldus het onderzoek dat was uitgevoerd in opdracht van de radiozender zelf. De luisteraars waardeerden de speciale kerstprogrammering met het hoge rapportcijfer 7,3.

The Christmas Station

Sky Radio 101 FM stond van 20 november tot en met 26 december in het teken van kerstmuziek. De hele periode kwamen op de radiozender populaire en bekende kersthits voorbij zoals ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey, ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘Driving Home For Christmas’ van Chris Rea. Tijdens deze periode werd ook de lijst Christmas Top 101 uitgezonden door de radiozender.

“Moodmanagers”

Uunco Cerfontaine, Station Director van de radiozender: ‘Wij zijn moodmanagers en brengen de juiste sfeer op het juiste moment voor onze luisteraars. Bij Sky Radio doen we dat in de kerstperiode. Er is veel concurrentie, maar luisteraars weten gelukkig dat de ultieme kerstsfeer alleen te vinden is bij Sky Radio The Christmas Station. Als je daar bijna 6 miljoen mensen een plezier mee doet, dan geeft dat enorm veel voldoening van je werk.”

DAB+

Naast de radiozender zelf was er sinds begin oktober ook tijdelijk een radiozender met alleen kerstmuziek te ontvangen in de digitale ether (DAB+): Sky Radio Christmas. Deze speciale radiozender was normaal tot en met begin januari te ontvangen maar werd nu al een week voor de kerstperiode al weer vervangen door een andere themazender: Hits.

Volgens de radiozender is dit gedaan omdat het hoofdstation zelf al volop kerstmuziek aan het uitzenden sinds de week voor kerst. Sky Radio Christmas is overigens het gehele jaar te beluisteren via Internet.