BNR Nieuwsradio opent nieuwe podcaststudio

BNR Nieuwsradio heeft vandaag een nieuwe podcaststudio in gebruik genomen. Volgens de radiozender is het de meest geavanceerde podcaststudio van Nederland.

“Indrukwekkend staaltje techniek”

Roos Abelman, host van de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom, opende vandaag de nieuwe podcaststudio van BNR Nieuwsradio. “Een indrukwekkend staaltje techniek, waarmee podcasts op een eenvoudige manier, zonder technische kennis, kunnen worden opgenomen.“, aldus de radiozender in een persbericht.

Eenvoudig

Het bedieningspaneel werkt zo eenvoudig dat elke podcastmaker hier zelfstandig mee uit de voeten kan en top audiokwaliteit kan afleveren. Achter de gebruiksvriendelijke interface schuilt echter zeer geavanceerde software.

Centrale rol

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Deze nieuwe studio speelt een centrale rol in de audio-first strategie van BNR Nieuwsradio. Podcasts spelen daarin een prominente rol. Ik ben ontzettend trots op onze audiotechnici. Het is allemaal in-house gemaakt en bedacht. Echt ongeëvenaard hoe BNR blijft innoveren in dit constant veranderende medialandschap“.

Website

De radiozender heeft onlangs ook een vernieuwde website in gebruik genomen. Op deze website staan de podcasts van de radiozender centraal. De website van de radiozender vind je hier.

Video: