BNR SMART Radio nu ook beschikbaar voor iPhone

De app BNR Smart Radio is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhone. De dienst was al enige tijd beschikbaar op telefoons die draaien op het Android-platform.

De toekomst van radio is SMART Radio

Met SMART Radio gaat BNR een volgende fase in. “Ons algoritme selecteert voor jou, real time, audiofragmenten gebaseerd op jouw interesses. Nadat jij hebt aangegeven welke onderwerpen voor jou relevant zijn, selecteert BNR’s AI (artificial intelligence) de fragmenten die daarbij aansluiten en zet ze klaar in een gepersonaliseerde playlist in de app. SMART Radio is op basis van AI ontwikkeld door BNR, maar breed toepasbaar in de radiomarkt en daarbuiten.”, aldus de radiozender.

Android

In september 2018 lanceerde BNR de bètaversie van SMART Radio voor Android-telefoons en na een paar maanden met veel gebruikerstesten is de app er nu ook voor de iPhone.

“Doorontwikkelen”

BNR blijft de apps continu doorontwikkelen. Input van gebruikers is daarbij zeer welkom en daar wordt bij het gebruik van de app steeds om gevraagd. We willen de juiste inhoud voor de juiste persoon op het juiste moment bieden. Naast live radio is on demand audio de basis van onze strategie”, zegt Sjors Fröhlich.

Marconi Online Award

BNR SMART Radio is donderdagavond beloond met de Marconi Online Award. Dat is de juryprijs voor ‘audio-initiatieven die een springplank kunnen zijn naar de radio van de toekomst’. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich nam de prijs op het Gouden RadioRing Gala in ontvangst. “Een fantastische prijs. Dit is de prijs van de toekomst. En daarom ben ik er ongelooflijk trots op.