Gouden RadioRing 2018 voor Evers Staat Op

De ‘Gouden RadioRing’ voor het beste radioprogramma gaat dit jaar naar ‘Evers Staat Op’ van Radio 538. De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens 13e editie van het RadioGala in Hilversum

Edwin Evers

Evers Staat Op won op dit gala de Gouden RadioRing. Het radioprogramma op Radio 538 beleefde eind vorig jaar zijn laatste uitzending. Het programma ging in 1997 van start op 3FM. Het programma won de award ook in 2006. Naast Evers Staat Op waren ook The Friday Move (BNR), Vroege Vogels (Radio 1), Somertijd (Radio 10) en Club Ondersteboven (SLAM!) genomineerd.

Zilveren RadioSter

Edwin Evers greep wel naast de Zilveren RadioSter, de prijs voor de favoriete presentator van de luisteraar. Bram Krikke van radiozender SLAM! ging er met deze prijs van door. Andere genomineerde was Wilfred Genee (BNR Nieuwsradio). Bij de vrouwen ging de prijs naar Marieke Elsinga van Qmusic. Zij won de prijs ten koste van va Koreman (NPO 3FM) en Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2).

Andere prijzen

Voor het eerst werd vanavond ook de ‘Marconi Online Award’ uitgereikt. De award ging voor het eerst naar ‘BNR Smart Radio‘. NPO Radio 2 werd gekroond tot beste radiozender. Bram Krikke won naast de Zilveren RadioSter ook de prijs voor Aanstormend Talent.

Marconi Oeuvre Award

De ‘Marconi Oeuvre Award’ is dit jaar voor Willem van Kooten, ook bekend onder zijn pseudoniem Joost den Draaijer. Het was al eerder bekend geworden dat Van Kooten de prijs zou krijgen. Vanavond werd de prijs daadwerkelijk uitgereikt.

Alles over de uitreiking over de prijs vind je hier.

Sociale media: