Caiway: Nieuwe HD-zenders alleen voor glasvezelaansluitingen

Caiway is gestart met de doorgifte van een aantal nieuwe zenders in HD-kwaliteit die alleen voor haar glasvezelabonnees beschikbaar zijn.

Glasvezel en coax

Glasvezelklanten hebben doorgaans een combinatie van internet en televisie waarbij het televisiesignaal via een interactieve ontvanger wordt aangeboden aan de klanten. Daarnaast is het mogelijk bij Caiway om diensten af te nemen via de coax-kabel.

Nieuwe HD-zenders

De televisiezenders VRT Ketnet, TV5Monde, Stingray Brava, E!, Film1 Action, Film1 Drama, Film1 Family en Fox Sports 6 International worden nu exclusief via het glasvezelnetwerk van de aanbieder aangeboden in HD-kwaliteit. Via het reguliere coax-netwerk zijn alleen de versies in standaardkwaliteit (SD) beschikbaar.

Geen ruimte meer

Ondanks dat andere kabelaars via coax meer HD-zenders uitzenden en Caiway geen analoge kabeltelevisie meer biedt, is er technisch geen ruimte meer voor uitbreiding van het aantal HD-zenders op het coax-netwerk aldus woordvoerder Bart Bakker van Caiway tegenover deze website.

EQT

Caiway is op 9 januari jl. overgenomen door EQT die de tot CAIW omgedoopte netwerkbedrijf (alsmede ‘glasvezel buitenaf’) samen met Delta heeft ondergebracht in de Delta Fiber groep. De woordvoerder van de aanbieder zegt dat er geen verdere strategische conclusies aan verbonden kunnen worden met deze keuzes.

Caiway is samen met Delta overigens met haar kabeltelevisie standaardproduct meestal duurder dan anderen met een basistarief van respectievelijk 21,95 euro (Caiway) en 21,50 euro (Delta per 1 juli 2018).