Cellnex gaat datacenter bouwen in zendmast Loon op Zand

Mastenbedrijf Cellnex gaat een datacenter bouwen in haar zendmast in Loon op Zand. Het bedrijf doet dat in opdracht van hostingbedrijf Hosting2Go.

Zendmast

De 153 meter hoge telecom- & datatoren van Loon op Zand staat op de grens van Loon op Zand en Tilburg. De toren werd gebouwd in de jaren 50 van de vorige eeuw, nadat toenmalig Minister Cals opdracht gaf om televisie in Nederland voor iedereen beschikbaar te maken. Met het doorontwikkelen van digitale televisie is de toren in 2009 verhoogd van 125 naar 153 meter.

Datacenter

Cellnex, eigenaar van een groot aantal zendmasten in Nederland, bouwt op steeds meer locaties datacenters in zendmasten. Eerder is dit al uitgevoerd in Alphen aan den Rijn, Den Haag, Rotterdam, Smilde, Lelystad, Roosendaal, Tjerkgaast, Ugchelen, Ittervoort, Roermond, IJsselstein, Amsterdam en Hilversum.

Cellnex

Cellnex is ontstaan uit overnames van mastenbedrijf Shere Masten (oktober 2016), Towerlink Netherlands (juli 2016) en Alticom (september 2017). Daarnaast heeft het mastenbedrijf een deel van zenderexploitant Broadcast Partners eerder dit jaar overgenomen.

Cellnex Telecom heeft een portfolio van 45.000 masten inclusief nog te bouwen masten in Spanje, Italie, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Video: