Classic FM terug op DAB+ vanaf 1 september

Classic FM is vanaf 1 september weer te beluisteren op DAB+. In eerste instantie in de regio groot Randstad. De radiozender had al eerder aangekondigd later dit jaar terug te keren in de digitale ether. 

“Wens van de luisteraar”

“Hiermee geven we invulling aan de wens van veel luisteraars en onze eigen ambitie om te groeien. DAB+ is de digitale opvolger van FM.”, aldus de radiozender op haar website over de terugkeer op DAB+.

Stopte in november 2017

De radiozender met aandacht voor klassieke muziek stopte in november 2017 met haar uitzendingen via DAB+. “Na het bestuderen van de cijfers en lang wikken en wegen heeft de nieuwe eigenaar de conclusie getrokken dat DAB+ een te klein aandeel van onze luisteraars bedient. Om de continuïteit van de zender te waarborgen is daarom besloten om vooralsnog niet langer te investeren in een DAB+frequentie.”, aldus de radiozender in een reactie destijds. Sinds is de radiozender alleen nog te horen via diverse (digitale) radiopakketten, Digitenne, satelliet en Internet.

Randstad

De DAB+ verspreiding start op 1 september 2019 en zal te ontvangen zijn via zendmasten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Goes en Amersfoort. Dit zorgt voor een verspreidingsgebied van de Randstad tot aan Almere en Amersfoort, Den Bosch en Tilburg.

MTVNL

De radiozender gaat hierbij vermoedelijk gebruik maken van het DAB+-netwerk van exploitant MTVNL. Deze exploitant beschikt over een aantal regionale DAB+-kavels in Nederland die vooral in de Randstad een goede dekking hebben.

64 kbps

Classic FM gaat via het DAB+-netwerk van MTVNL uitzenden in een kwaliteit van 64 kbps, zo heeft Pieter Hunfeld, zendermanager van Classic FM, aan deze website bevestigd.