Commerciële radiozender Mexico FM staakt definitief uitzendingen

De commerciële radiozender Mexico FM is per heden gestopt met haar uitzendingen via Internet en DAB+. De radiozender heeft het slechte nieuws bekend gemaakt op haar Facebook-pagina.

DAB+

Mexico FM heeft een piratenverleden in de regio Den Bosch en heeft eerder legaal uitgezonden via de FM in de regio Den Bosch. Deze uitzendingen werden in 2010 gestaakt. Vorig jaar is de zender gestart met uitzendingen via de digitale ether (DAB+) in de regio Noord-Brabant. Hiervoor maakt de zender gebruik van capaciteit van commerciële exploitant MTVNL.

Onderbroken

In oktober vorig jaar werden de uitzendingen via DAB+ al enige weken onderbroken omdat de kosten voor het uitzenden van de digitale ether te hoog waren. In november werden de uitzendingen echter weer opgestart. Per vandaag is er definitief een einde gekomen aan de uitzendingen van Mexico FM via zowel DAB+ als via Internet.

“Zwaar jaar”

“Het afgelopen jaar is een zwaar jaar geweest voor de zender die ruim 37 jaar lang met liefde en plezier muziek verzorgde voor jong en oud in de regio Den Bosch. Sinds 1 juli van het vorig jaar kreeg Mexico FM de beschikking of 2 zenders van het DAB+ systeem , dit heeft helaas niet gebracht wat ervan verwacht werd. De kosten van de zenders wogen niet af tegen de inkomsten via sponsoring, het staat allemaal nog teveel in de kinderschoenen en de verkoop van DAB radio’s wil nog niet echt van de grond komen. Door het uitblijven van sponsors zijn wij genoodzaakt er helemaal mee te stoppen , dus ook op het internet”, aldus de radiozender in een verklaring op haar Facebook-pagina.

Inmiddels zijn de uitzendingen via DAB+ en Internet al gestaakt.

Sociale media:

https://www.facebook.com/MexicoFm/posts/1328253933877317:0