Cruciale wedstrijd Turkije – Nederland live op NPO1 en NPO Radio 1

Vanavond speelt het Nederlands elftal de cruciale kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap in 2016 in en tegen Turkije. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de NOS op radio en televisie.

Cruciale wedstrijd

Na het verlies afgelopen donderdag in de Amsterdam Arena tegen IJsland, strijdt het Nederlands elftal vanavond in en tegen Turkije voor de derde plek in Groep A van de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. Nederland staat momenteel derde in de groep, met zes punten achterstand op nummer 2 Tsjechië en één punt voorsprong op nummer 4 Turkije. De hoogst haalbare positie lijkt dus plek 3, maar daarvoor moet de ploeg van de nieuwe bondscoach Danny Blind wel Turkije voor zich houden.

Turkije – Nederland

Voor Oranje staan er op weg naar het EK 2016 in Frankrijk nog drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma: Turkije-uit, Kazachstan-uit en Tsjechië-thuis. Om alles in eigen hand te houden, moet Oranje minimaal gelijkspelen tegen Turkije en winnen van zowel Kazachstan als Tsjechië. Vervolgens moet in de play-offs worden afgerekend met de nummer 3 uit een andere groep. Pas dan is Oranje verzekert van kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk volgend jaar.

NPO 1

De wedstrijd in Turkije begint om 18.00 uur. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 17.10 uur. De presentatie van het programma is in handen van Tom Egbers en Jack van Gelder. De analisten in de studio zijn Bert van Marwijk en Youri Mulder. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Jeroen Grueter. Om 20.00 uur, direct na de wedstrijd, wordt het NOS Journaal van 20.00 uur uitgezonden. Daarna volgt een uitgebreide nabeschouwing op de wedstrijd. NPO 1 is ook live te zien via internet. Om 22.55 uur is er ook een uitzending van het voetbalpraatprogramma NOS Studio Voetbal op NPO 1 waarin wordt nagepraat over de wedstrijd.

NOS Langs de Lijn

Ook NOS Langs de Lijn doet vanavond live verslag van de wedstrijd Turkije – Nederland op NPO Radio 1. Na het reguliere programma van NOS Langs de Lijn van 14.00 – 18.00 uur wordt vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur live verslag gedaan van de wedstrijd Turkije – Nederland. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van het duo Jack van Gelder en Jeroen Elshoff. Jack van Gelder is vanavond voor het laatst te horen als commentator voor NOS Langs de Lijn.

Het treffen in Turkije is bovendien extra speciaal voor Van Gelder: de commentator van NOS Langs de Lijn voor de 300e keer het radioverslag van een interland van het Nederlands elftal. Jack van Gelder is vanaf 15 september werkzaam bij betaalzender Sport 1. NPO Radio 1 is landelijk te ontvangen via FM, DAB, alle digitale
radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.