DAB+-netwerk zonder radiozenders in Noord-Brabant

In Noord-Brabant zendt een DAB+-netwerk uit waarop geen radiozenders meer zijn te horen. De laatste radiozender die uitzond via dit netwerk, Radio JND, heeft haar uitzendingen onlangs gestaakt.

MTVNL

Het DAB+-netwerk in Noord-Brabant op kanaal 9C is eigendom van de commerciële aanbieder MTVNL. Dit bedrijf exploiteert diverse regionale digitale ethernetwerken in Nederland waarop per regio diverse radiozenders zijn te horen. Zo ook in Noord-Brabant op kanaal 9C.

Radio JND

In Noord-Brabant werd op kanaal 9C alleen nog Radio JND uitgezonden. Radio JND heeft echter al enige tijd dekking via de digitale ether via kanaal 7A. Deze capaciteit is verkregen doordat de radiozender uitzendt in de regio Eindhoven via de FMHieraan is ook DAB+-capaciteit op het digitale ethernetwerk op kanaal 7A gekoppeld. Naast Noord-Brabant geeft dit netwerk ook dekking in Limburg. Radio JND heeft hierom haar uitzendingen via kanaal 9C gestaakt.

Radio Mexico

Eerder was ook Radio Mexico te horen via dit netwerk. Deze radiozender heeft haar uitzendingen in mei 2017 gestaakt. Het netwerk kent steunzenders in Eindhoven en Loon op Zand.

Momenteel wordt alleen nog een datasignaal uitgezonden via het netwerk op kanaal 9C en zijn er geen radiozenders meer te horen. Het is niet duidelijk wat exploitant met het DAB+-netwerk op kanaal 9C gaat doen.

Sociale media: