Daniël Dekker ontvangt Marconi Oeuvre Award

De Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar Daniël Dekker. In zijn radio-uitzending Lunch Lekker Met Daniël Dekker werd hij met dit nieuws verrast door Golden Earring-zanger Barry Hay en RadioRing-presentator Rob Janssen.

Jury

De jury van de Marconi Awards prijst Dekker vanwege “zijn ongekend succesvolle radio-carrière, zijn herkenbare stem en eigen geluid. Een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart.”

Sinds 2004

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvingen Sjors Fröhlich (2019), Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017) en Tineke de Nooij (2016) al de prijs.

Nominaties

Ook maakte de jury vanmiddag de genomineerden bekend voor de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award.

Genomineerden Marconi Award voor Aanstormend Talent:

  • Wouter Bouwman (NPO Radio 1, BNNVARA)
  • Natasja Gibbs (NPO Radio 1, BNNVARA)
  • Sophie Hijlkema (NPO 3FM, AVROTROS)

Genomineerden Marconi Award voor Beste Zender:

  • FunX
  • KINK
  • Q-Music

Uitreiking

De Marconi Awards worden op donderdag 28 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar, georganiseerd door AVROTROS. Naast de Marconi Awards worden er tijdens het RadioGala van het Jaar ook publieksprijzen uitgereikt, waaronder de prestigieuze Gouden RadioRing en de nieuwe prijs: de Gouden Podcast.

Stemmen

Luisteraars kunnen tot 15 januari via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma, radiopresentatrice, radiopresentator en podcast.

Sociale media: