‘De Vrije Radio’ te ontvangen via DAB+ in Drenthe

In Drenthe en een gedeelte van Groningen is sinds woensdag de radiozender ‘De Vrije Radio’ te ontvangen via DAB+. In de digitale ether is de radiozender in eendeel van Noordoost Nederland te ontvangen via kanaal 7C.

MTVNL

De radiozender maakt voor de uitzendingen gebruik van het digitale ethernetwerk van MTVNL. MTVNL beschikt over diverse regionale DAB+-netwerken waaronder naast Noordoost Nederland grote delen van de Randstad, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Limburg. Per regio wordt een verschillend aanbod van radiozenders worden aangeboden.

Aanbod

In Noordoost Nederland is naast ‘De Vrije Radio’ ook Team FM en Gigant FM te horen via kanaal 7C. In andere delen van Nederland wordt via het netwerk van MTVNL bijvoorbeeld BBC Worldservice, Hotradio Hits, LX Classics en Groot Nieuws Radio te horen.

De Vrije Radio

‘De Vrije Radio’ is al een aantal jaar actief als radiozender via Internet. De radiozender zendt voornamelijk Nederlandstalige (piraten)muziek. Inkomsten worden gegenereerd uit sponsoring en donaties. Naast non-stop muziek zijn er ook gepresenteerde programma’s te horen op de radiozender.

Sociale media:

https://www.facebook.com/DeVrijeRadio/posts/2220175471344967