Debby Roukens voorlopig nog actief voor Omroep West

Presentatrice Debby Roukens blijft voorlopig nog werkzaam bij de regionale Omroep West. Dit maakte zij vrijdag bekend in haar radioprogramma ‘Debby en haar mannen’ van de regionale omroep.

Ontslag

Woensdag diende Roukens haar ontslag in bij Omroep West, omdat zij zich niet kan verenigen met de beloning van omroepdirecteur Gerard Milo. “Ik heb ook mijn principes” aldus Roukens in haar programma vrijdag.

Salarisverhoging

Via RTL Z lekte eerder deze week uit dat Milo een loonsverhoging van 1.000 euro bruto per maand heeft bedongen. Hij krijgt dit bedrag ter compensatie van een geschrapte omstreden bonusregeling. Er zou inmiddels veel onrust zijn onder het personeel van de regionale omroep. De raad van commissarissen van de omroep heeft het personeel middels twee bijeenkomst ingelicht over de situatie en geeft aan dat er geen sprake is van een loonsverhoging van de directeur.

Voorlopig nog actief

Voorlopig blijft Roukens actief voor de regionale omroep. Roukens blijft haar programma voorlopig nog presenteren totdat een oplossing is gevonden met de omroep zo maakte zij vrijdag bekend in haar radioprogramma. Fred Zuiderwijk, één van de sidekicks van Debby bij het programma ‘Debby en haar mannen’ neemt het voor haar op en riep luisteraars in het programma om in actie te komen. Via de Facebook-pagina van het programma is de reactie van Debby Roukens te zien op haar vertrek

Protest

Er is inmiddels een Facebook-pagina opgericht met de naam Debby moet blijven waar onder andere wordt opgeroepen om woensdag 14 september te protesteren bij de regionale omroep. Hoofdredacteur Renzo Veenstra zei eerder het vertrek van Roukens ‘zeer verdrietig’ te vinden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.