“Den Haag FM gaat verhuizen naar Omroep West”

microfoonDe Haagse lokale omroep Den Haag FM wil samen FunX Den Haag volledig intrekken bij de regionale radiozender Omroep West. Het lokale radiostation valt financieel en organisatorisch al onder de regionale omroep, maar wil nu ook alle uitzendingen vanuit de studio van Omroep West gaan maken.

Een deel van de programma’s komt daar reeds vandaan, maar het grootste deel van het bedrijf en de eigen studio zit nog in de Calandstraat. Dit bericht de haagse krant  Den Haag Centraal.

Nieuwe studio
“Achter het gebouw van West is ooit een loods neergezet, daar zit nu een tv-studio van West en daar is nog ruimte”, zegt stationmanager Gerard van den IJssel in Den Haag Centraall. “We zijn nu een plan aan het uitwerken om daar te gaan zitten, samen met FunX, de allochtone jongerenzender. Er moet een verbouwing worden gedaan, een geluiddichte studio worden gebouwd. Het is de bedoeling dat West zelf alles financiert en dat wij dat via de huur terugbetalen. We zijn aparte bedrijven, maar het is goed om allemaal dicht bij elkaar te zitten in een professionele omgeving. We krijgen wel een eigen entree”.

Afstand geen probleem
Van den IJssel vindt het geen probleem dat de radio, die honderd procent Haags als slogan hanteert, straks ver verwijderd van de Haagse binnenstad langs de snelweg naar Amsterdam resideert. “Met de huidige techniek maakt het weinig uit waar je zit. De landelijke omroep zit in een dorp als Hilversum. Dit is radio 2012. We sturen toch al  geen verslaggevers meer drie uur voor een reportage op pad. Daar hebben we gewoon het geld niet voor. Ook voor ons zijn de advertentie-inkomsten opgedroogd. Het belangrijkste is dat de luisteraars goed geïnformeerd worden. Bovendien kunnen we veel Haags basismateriaal van West gebruiken. Op onze eigen manier, want wij zijn wat flitsender dan West”.

Een onderdeel dat de komende tijd bij Den Haag FM flink aandacht krijgt is het werken met vrijwilligers. Daartoe is met financiële steun van Fonds 1818 een jaar lang een vrijwilligers-coördinator aangesteld in de persoon van Jantien van Tol (ex Kink FM)