Digitenne van KPN start doorgifte RTL Z

Per vandaag zal de nieuwszender RTL Z te zien zijn via de dienst Digitenne van KPN op kanaal 28. De doorgifte van de zender van RTL Nederland via de digitale ether was eind mei al aangekondigd.

Verhuizing

Om de komst van de televisiezender mogelijk te maken heeft er al een kleine wijziging plaatsgevonden in de kanaalindeling van Digitenne. In de EPG (Electronische Programma Gids) heeft KPN de erotische zender Meiden van Holland Hard verplaatst van voorkeuzezender 28 naar 32. RTL Z zal per vandaag via kanaal 28 te zien zijn.

Opvallend

De komst van RTL Z bij Digitenne van KPN is opvallend, aangezien eerder was aangegeven dat er geen frequentieruimte meer was. KPN heeft thans vier multiplexen in de lucht die tot nu toe respectievelijk 6, 8, 8 en 5 tv-zenders alsmede in totaal 20 radiostations (gecodeerd) uitzenden. In oktober 2014 voegde KPN nog de door de Mediawet verplichte Vlaamse zender Ketnet van de VRT toe aan haar aanbod.

In september 2015 van start gegaan

RTL Z begon in september 2015 met uitzenden en was in eerste instantie alleen te zien bij de aanbieders Vodafone, Ziggo en KPN. Sinds enige maanden is de distributie van de zender verder uitgebreid.

Delta

Later deze maand zal RTL Z ook te zien zijn via kabelaar Delta in Zeeland. Bij deze aanbieder wordt de zender ook in HD-kwaliteit aangeboden en wordt de zender doorgegeven via kanaal 18 van het digitale basispakket.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.