Docu-serie over Formule 1 vanaf 8 maart te zien op Netflix

De documentaire-serie over de Formule 1, Formula 1: Drive to Survive, is vanaf 8 maart te zien op Netflix. Dit heeft de streamingdienst en het bedrijf achter de Formule 1 vandaag bekend gemaakt.

Serie

De streamingdienst Netflix en de Formule 1 kondigde vorig jaar al aan dat er een serie gemaakt gaat worden over de racesport-klasse. Vanaf 8 maart zal het resultaat te zien zijn onder de titel Formula 1: Drive to Survive. De serie bestaat uit 10 delen en geven een exclusief inkijkje in de Formule 1. Raceteams en coureurs zijn bijna een jaar gevolgd door de makers van de documentaire. Ook de Nederlandse coureur Max Verstappen zal te zien zijn in de documentaire.

James Gay Rees

De serie is geproduceerd door Academy Award-winnaar James Gay Rees, in de autosport bekend van zijn veelgeprezen documentaire over Ayrton Senna. Met de documentaire wil Libery Global, eigenaar van de Formule 1, meer mensen interesseren voor de Formule 1. Inmiddels zijn er plannen om een tweede seizoen te maken van de serie.

Voorbereidingen

Op 17 maart gaat het nieuwe seizoen van de Formule 1 van start in Melbourne. De raceteams zijn in Barcelona al druk bezig met de voorbereidingen. Deze voorbereidingen zijn deze week live te volgen via de nieuwe streamingdienst van Formule 1: F1 TV Pro. Ziggo Sport brengt elke avond een samenvatting via haar Youtube-kanaal.

Video: