Eerste ronde KNVB Beker live op radio en televisie

De komende drie dagen wordt de eerste ronde in de strijd om de KNVB Beker gespeeld. De wedstrijden zijn te volgen via radio en televisie.

KNVB Beker

Alle profclubs uit de Eredivisie en Jupiler League én de beste amateurverenigingen staan bij deze eerste ronde van de KNVB Beker aan de start. De beker bestaat uit zeven speelronden met een knock out-systeem. De eerste speelronde telt 64 deelnemende clubs en vindt plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 september.

Wedstrijden

In deze eerste ronde staan direct een aantal clubs uit de Eredivisie en Jupiler League tegenover elkaar. Op het programma voor de eerste ronde staan onder andere Ajax-FC Utrecht, Feyenoord-ADO Den Haag, Excelsior-Heerenveen, RKC Waalwijk-Sparta, Scheveningen-Ajax en SDC Putten-PSV.

FOX Sports

FOX Sports zendt diverse wedstrijden uit de eerste ronde van de KNVB Beker live uit. Op zowel dinsdag, woensdag als donderdag is vanaf 18.00 uur het programma ‘Studio KNVB Beker’ te zien op de betaalzender.

Vanavond, dinsdag 20 september, worden de wedstrijden RKC-Sparta en MVV-AZ live uitgezonden. Na afloop zijn er samenvattingen te zien van alle andere wedstrijden. Op woensdag brengt de sportzender Scheveningen-Ajax en Feyenoord-ADO in beeld. Donderdag zijn de wedstrijden Hercules-FC Groningen en SDC Putten-PSV live te zien bij FOX Sports.

Veronica

Veronica brengt op televisie de komende drie dagen elke avond rond 22.30 uur samenvattingen van de gespeelde wedstrijden. Op donderdag 21 september is tevens de loting voor de komende speelronde te zien bij de televisiezender.

NPO Radio 1

De bekerwedstrijden zijn ook live te volgen op de radio bij NPO Radio 1 in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken van de NOS en EO. Op dinsdag zijn de wedstrijden MVV-AZ (verslag Andy Houtkamp) en RKC-Sparta (verslag Ragnar Niemeijer) live te volgen.

Woensdag doet de radiozender live verslag van de wedstrijden Excelsior-SC Heerenveen (verslag Frank Wielaard) en Feyenoord-ADO Den Haag (verslag Arman Avsaroglu).Donderdag is op NPO Radio 1 een live-verslag te horen van de wedstrijd SDC Putten-PSV. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Regionale radiozenders

Naast de landelijke radiozenders doen ook diverse regionale radiozenders verslag van de bekerwedstrijden. Zo hebben onder andere NH, Radio Rijnmond en Radio West extra sportuitzendingen gepland om de clubs uit de regio te volgen. Ook een aantal lokale omroepen hebben extra sportprogramma’s geprogrammeerd om de lokale clubs in de beker te volgen.