Efteling Kids Radio: Verhuizing DAB+-netwerk geeft meer zekerheid

Sinds vandaag is Efteling Kids Radio via een ander DAB+-netwerk te horen in de digitale ether. De commerciële radio zender gericht op kinderen zendt per vandaag, vrijdag 1 april, uit via het DAB+-netwerk van MTVNL. Voorheen huurde de zender capaciteit van Radio 538 Groep op het netwerk van landelijke commerciële radiozenders.

MTVNL

MTVNL is een commerciële exploitant van DAB+-frequenties. Het netwerk bestaat uit diverse regionale kavels waarmee samen een landelijk netwerk gevormd kan worden. De vergunningsperiode voor MTVNL loopt tot en met 2024. De vergunningen voor het DAB+-netwerk van de landelijke commerciële radiozenders lopen, net als de vergunningen voor de FM-frequenties tot en met 31 augustus 2017. De verwachting is dat de vergunningen verlengd gaan worden maar hierover is nog geen zekerheid. Efteling Kids Radio heeft daarop besloten om gebruik te gaan maken van de diensten van MTVNL. Hiermee heeft Efteling Kids Radio de zekerheid dat de radiozender tot 2024 is te horen in de digitale ether.

Keuze

“De afgelopen tijd heeft Efteling Kids Radio in een testperiode kunnen uitzenden op DAB+ via het 2e kanaal van Radio 538. Omdat DAB+ sterk in opkomst is en een aanvulling in de distributiemix, is de keuze gemaakt om met Efteling Kids Radio voor langere tijd uit te willen zenden via DAB+. Dat kan middels de verhuizing naar het netwerk van MTV-NL op DAB+. De overgang is in goed overleg met Radio 538”, aldus de radiozender vandaag
in een reactie aan deze website.

Uitbreiding netwerk

Door de verhuizing van Efteling Kids Radio naar het netwerk van MTVNL zal de ontvangst via DAB+ van de radiozender in een aantal gevallen verminderen. Het netwerk van MTVNL is momenteel nog minder dekkend dan het netwerk van de landelijke commerciële radiozenders. Efteling Kids Radio geeft echter aan dat het netwerk momenteel flink wordt uitgebreid. Diverse steunzenders zijn de afgelopen periode bijgeplaatst of geoptimaliseerd. “Zendmasten worden in rap tempo aangezet, waaronder zender Groot-Amsterdam in de komende week”, aldus de radiozender. Mocht de ontvangst nog niet mogelijk zijn via DAB+: Efteling Kids Radio blijft beschikbaar via Internet en diverse analoge
en digitale radiopakketten.

Radio

Door verhuizing van radiozender naar een ander DAB+-netwerk dient in veel gevallen de DAB+-radio opnieuw te worden ingesteld middels. “Afhankelijk van het type radio kan het zijn dat er een eenmalige scan moet worden uitgevoerd.”.

Radio 538 Top 40

Via het vrijgekomen kanaal van Efteling Kids Radio op het landelijke commerciële DAB+-netwerk is opgevuld met de themazender Radio 538 Top 40.

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.