acrhieffoto Mediamagazine

Etherpiraten draaien warm voor komende feestdagen

Diverse etherpiraten zijn aan het warmdraaien voor de komende feestdagen. Zo zijn er in de regio Den Haag diverse etherpiraten te beluisteren.

Feestdagen

Gedurende het hele jaar zijn er in Nederland diverse etherpiraten te horen. Deze piraten zijn voornamelijk in het weekeinde actief in het oosten van het land. Rond de Kerstperiode is in heel Nederland een verhoogde activiteit van piraterij waarneembaar.

Den Haag

In de regio Den Haag zijn dit weekeinde al diverse etherpiraten te beluisteren in de ether. Zo is op 104.9 MHz de radiozender Danceradio Den Haag te beluisteren. Meer informatie over de radiozender op de website danceradiodenhaag.nl

Smash FM

Smash FM is de afgelopen maanden al elk weekeinde actief in de Haagse ether op 93.9 MHz. De radiozender zendt naast non-stop muziek ook gepresenteerde programma’s uit en is exclusief te beluisteren via 93.9 MHz. in de regio Den Haag.

Geschiedenis

Den Haag kent een roemruchte geschiedenis van etherpiraten. Onlangs is er een boek uitgekomen die deze geschiedenis van de periode 1970 tot en met heden uitgebreid beschrijft. Het boek ‘De Haagse vrije jongens piraat voor het leven’ is te bestellen via Internet.

Luisteren

Naast de regio Den Haag zijn er in veel meer regio’s illegale radiozenders actief. De website Etherpiraten.com geeft het laatste nieuws over de illegale radiozenders in Nederland. Via de websites Geheimezender.com en Piratenzenders.com kunnen ook diverse vrije radiozenders via het Internet worden beluisterd.

Via de website dx-rapporten.nl is een overzicht te vinden van de illegale radiozenders die in de regio Den Haag beluisterd kunnen worden.

Sociale media: