Europa League: wedstrijden Ajax, Feyenoord en AZ live op radio en tv

Vanavond komen er weer drie Nederlandse clubs in actie in de laatste speelronde van de poulefase van de UEFA Europa League. De wedstrijden van Feyenoord, Ajax en AZ Alkmaar zijn live te volgen op radio en televisie. Op televisie zullen RTL 7 en FOX Sports de wedstrijden uitzenden.

RTL 7

De Europa League-avond is vanaf 18.00 uur live te volgen bij RTL 7 en wordt vanuit de studio in Hilversum gepresenteerd door Wilfred Genee, met Johan Derksen en René van der Gijp als analisten. Om 19.00 uur wordt live overgeschakeld naar de Rotterdamse Kuip waar Feyenoord de strijd aangaat met de Turkse club Fenerbahce.

Leo Driessen voorziet de wedstrijd van live commentaar. De club uit Rotterdam moet met twee doelpunten verschil winnen van de Turkse club onder leiding van Dick Advocaat om door te gaan naar de volgende fase van de Europa League.

Ajax

Na de wedstrijd in Rotterdam wordt er om 21.05 uur overgeschakeld naar Luik voor de wedstrijd Standard Luik – Ajax. De wedstrijd van Ajax wordt van live commentaar voorzien door Koert Westerman. Ajax is al zeker van een plek in de volgende ronde.

Samenvatting AZ

De derde Nederlandse ploeg die donderdag in actie komt is AZ. Zij spelen in Alkmaar tegen het Russische Zenit St. Petersburg. AZ moet winnen van het al geplaatste Zenit om te overwinteren in de Europa League. Vanaf 23.15 uur is een uitgebreide samenvatting van deze wedstrijd. Aansluitend wordt om 23.45 uur een overzicht van de samenvattingen van alle overige wedstrijden uitgezonden.

FOX Sports

Betaalzender FOX Sports zendt vanavond ook diverse wedstrijden uit de Europa League live uit. Op FOX Sports 1 is het schakelprogramma Studio Europa League te zien waar gedurende de avond alle hoogtepunten zijn te zien. De wedstrijd tussen AZ en Zenit wordt wel live uitgezonden door FOX Sports, vanaf 19.00 uur op FOX Sports 3. Daarnaast zijn ook de wedstrijden van Feyenoord en Ajax te zien bij de sportzender.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 zijn alle wedstrijden van de Nederlandse clubs vanavond live te volgen in het radioprogramma Langs de Lijn en omstreken. Vanaf 19.00 uur is er een verslag te horen van de wedstrijd Feyenoord-Fenerbahce met commentaar van Jeroen Grueter. De wedstrijd tussen AZ en Zenit wordt van commentaar voorzien door Jeroen Elshoff. Vanuit Luik doet Andy Houtkamp vanaf 21.00 uur verslag van de wedstrijd Standard Luik-Ajax. NPO Radio is landelijk te ontvangen via FM en DAB+, via alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Regionale radio

Ook de regionale radiozenders Radio Rijnmond en NH besteden vanavond aandacht aan de wedstrijden van Feyenoord, AZ en Ajax. De regionale radiozenders zijn regionaal te ontvangen via FM, DAB+, landelijk via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.