Festival Eurosonic Noorderslag live op radio, televisie en Internet

Het muziekfestival Eurosonic Noorderslag is de komende dagen live te volgen op radio- en televisie. Het Groningse festival is te volgen op NPO 3FM, NPO 3, OOG Radio en Internet.

Eurosonic

Het festival Eurosonic Noorderslag bestaat eigenlijk uit twee festivals. Sinds vandaag, woensdag 17 januari, is het Eurosonic-festival al gestart in Groningen. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari op de woensdag, donderdag en vrijdag vóór Noorderslag plaats in Groningen. Tijdens het festival treden een kleine 250 bands en acts op, op 36 podia in de Groningse binnenstad. In tegenstelling tot Noorderslag treden tijdens Eurosonic artiesten op uit zowel Nederland als uit andere Europese landen.

Noorderslag

Noorderslag vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 januari en wordt gehouden in de Oosterpoort in Groningen. Tijdens het festival treden meer dan 50 Nederlandse bands en acts op en wordt jaarlijks de Popprijs uitgereikt aan de persoon of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

NPO 3

Op NPO 3 is zaterdagavond een rechtstreekse uitzending te zien van muziekfestival Noorderslag vanuit de Oosterpoort in Groningen. Het is de tiende keer dat deze staalkaart van de moderne Nederlandse popmuziek live op televisie is. Tientallen acts – waaronder Maan, Roxeanne Hazes, Jagd en Kraantje Pappie – vullen de elf zalen van de Oosterpoort en Annechien Steenhuizen, Eva Cleven en Michiel Veenstra doen er verslag van. De uitzending begint om 22.50 uur.

NPO 3FM

Publieke radiozender NPO 3FM is vanaf vandaag, woensdag 17 januari actief met live uitzendingen vanuit Groningen. De uitzendtijden zijn te vinden op de website van NPO 3FM. 3FM is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Internet

De website van VPRO’s 3voor 12 doet ook live verslag van het festival in Groningen met interview, nieuwsupdates en concertrecensies.

OOG

Ook de lokale omroep van Groningen, OOG, besteedt veel aandacht aan Eurosonic Noorderslag. Vanaf woensdag 17 januari zendt OOG Radio tussen 18.00 uur en 00.00 uur uit, om de luisteraars op de hoogte te houden van het grootste showcase festival van Europa. Het uitzendschema is te vinden op de website van de lokale omroep De radiozender is wereldwijd te beluisteren via Internet.

Sociale media: