Festival Pinkpop live te volgen op radio, televisie en Internet

Dit weekeinde vindt het jaarlijkse Festival Pinkpop plaats in Landgraaf. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet. Het festival duurt tot en met maandag, Tweede Pinksterdag.

Line up

Dit jaar treden er weer veel grote bands en bekende artiesten op zoals Justin Bieber, Green Day, Kings of Leon, Martin Garrix, Imagine Dragons, Kensington, Kaiser Chiefs en Crystal Fighters.

Radio

NPO 3FM zendt drie dagen uit vanaf Pinkpop. Dagelijks van 16.00 tot 24.00 uur live vanaf het festival en op maandag gaat NPO 3FM door tot 02.00 uur. Dan is er van 24.00 tot 02.00 uur de Pinkpop after party, waarbij bezoekers onderweg van het festival naar huis hun favoriete livetracks kunnen aanvragen.

Onder anderen 3FM-dj’s Frank van der Lende, Annemieke Schollaardt en Sander Hoogendoorn brengen de luisteraars interviews met artiesten,en veel livemuziek van artiesten als Kings of Leon, Imagine Dragons en Kensington, direct vanaf de podia. 3FM is in heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 3

Op televisie is het evenement live te volgen via NPO 3. Op zondag 4 juni vanaf 23.00 uur en maandag 5 juni vanaf 19.30 uur is er speciaal voor de thuisblijvers een live-registratie van Pinkpop gemaakt door NTR, BNN-VARA en de VPRO. De presentatie wordt verzorgd door Eric Corton, Eva Cleven, Giel Beelen en Michiel Veenstra.

NPO 101 en NPO Cultura

Op het themakanaal NPO 101 wordt uitgebreid aandacht besteed aan Pinkpop. NPO 101 zendt elke dag, in samenwerking met NPO 3FM, live uit tussen 16.00 en 24.00 uur vanaf het festival. Live-registraties, de sfeer op het veld en de mooiste interviews komen voorbij. NPO 1 is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en via Internet.

Ook themazender NPO Cultura besteedt uitgebreid aandacht aan het festival. Op zaterdag 3 juni vanaf 16.00 uur, zondag 4 en maandag 5 juni live vanaf 13.00 uur

In de week ná Pinkpop, dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni, is er op NPO Cultura elke avond om 19.30 uur de Pinkpop napret te zien. Elke avond wordt er één van de beste concerten van Pinkpop 2017 uitgezonden.  NPO Cultura is te zien via diverse digitale televisiepakketten en via Internet.

Via kabelaar Ziggo is het evenement voor alle abonnees met digitale televisie te volgen via kanaal 999

VPRO 3voor12

Verslaggevers van VPRO’s muziekplatform 3voor12 verzamelen drie dagen lang verhalen van artiesten en bezoekers. Zij schrijven over optredens en leggen de ongekende en geroemde Pinkpopsfeer op geheel eigen wijze vast in beeld, tekst en geluid. Fans van Pinkpop volgen de laatste nieuwtjes via de Facebook, Instagram en Twitter accounts van 3voor12. Recensies zijn vlak na een optreden online te vinden en de livestream is te volgen via de website van VPRO’s 3Voor12.

L1

Ook de regionale omroep L1 uit Limburg besteedt ruim aandacht aan Pinkpop. ​​L1 maakt traditioneel drie dagen live radio vanaf het festivalterrein met Tim op het Broek, Henk Hover en Marcel Penders. Backstageverslagen, sfeerreportages en veel muziek vormen de ingrediënten van deze sfeervolle uitzendingen. L1 is te beluisteren in de regio Limburg via FM, DAB+, landelijke via vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.