FM-zender gestolen van lokale omroep RTV Borger-Odoorn

De lokale omroep RTV Borger-Odoorn is momenteel niet te beluisteren via de ether. De FM-zender van de lokale omroep is afgelopen nacht gestolen.

Gestolen

“Vannacht is er ingebroken in Borger bij onze antenne en onze zender is gestolen. We proberen zo spoedig mogelijk nieuw apparatuur te bemachtigen. Via de kabel 107.5 en internet wordt ons raamprogramma uitgezonden. Helaas niet in de ether.”, aldus de omroep op haar Facebook-pagina.

Strop

Volgens voorzitter Roel Withaar van RTV Borger-Odoorn is de financiële strop zo’n 1500 tot 2000 euro. “We hadden vrijdag geen uitzending, we kunnen zaterdag niet uitzenden en zondag ook niet. Ik heb de kerk al geïnformeerd. Wij zenden op zondag altijd de kerkdienst uit. In plaats van programma maken ga ik nu op pad voor een nieuwe zender. Ik hoop dat ik tweedehands iets kan vinden.”, aldus Withaar tegenover Dagblad van het Noorden.

Meer omroepen

Het is niet de eerste keer dat een lokale omroep in Nederland slachtoffer is van diefstal van een zender. Zo waren eerder de lokale omroepen van Oldebroek en Hellendoorn slachtoffer van diefstal van hun FM-zender. Ook diverse regionale commerciële radiozender zijn in het verleden slachtoffer geweest van diefstal van hun zender. Hier zijn een aantal mensen voor aangehouden en met een lichte straf veroordeeld.