Taakstraf van 40 uur voor zenderdiefstal RADIONL

De rechter heeft twee verdachten van een zenderdiefstal van de regionale commerciële radiozender RADIONL een taakstraf van 40 uur opgelegd.

Diefstal

Vorig jaar augustus werden in Bathem drie verdachten aangehouden tijdens het proberen te stelen van de zendinstallatie van RADIONL in Bathmen. Deze poging tot diefstal was op deze zendinstallatie toen al de tweede in korte tijd. Door het maken van videobeelden en snel ingrijpen van de politie konden er drie verdachten worden aangehouden.

Taakstraf

De rechter heeft twee verdachten nu een taakstraf van elk 40 uur opgelegd. Volgens de rechter heeft de regionale commerciële radiozender RADIONL geen recht op schadevergoeding.

Golf van inbraken

De zenderdiefstal in Bathem was één van de vele zenderinbraken die vorig jaar plaats vonden. Naast RADIONL waren ook radiozender als Joy Radio, Radio Continu en Sublime slachtoffer van diefstal. Voor de radiozenders loopt elke diefstal en de daarmee aangerichte de schade op tot tienduizenden euro’s.

Bathmen

Na een derde zenderdiefstal in korte tijd, vorig jaar december, heeft RADIONL in Bathem besloten om tijdelijk vanaf een andere zendlocatie uit te zenden. De radiozender is toen tijdelijk uitgeweken naar de gemeente Deventer. Sinds juni van dit jaar wordt er weer vanuit Bathem uitgezonden door de radiozender op 93,1 MHz.