(C) Mediamagazine

Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi live op radio, televisie en Internet

Vanmiddag wordt de laatste Formule 1 Grand Prix van dit raceseizoen gereden in Abu Dhabi. De race wordt live uitgezonden op radio, televisie en Internet.

Grand Prix

Het laatste Grand Prix-weekend op de Formule 1-kalender staat gepland op het circuit in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. De baan heet Yas Marina Circuit, is 5.5 kilometer lang en er zullen vandaag 55 rondjes gereden worden in de race. De race start om 14.00 uur. 2

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Abu Dhabi live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 13.00 uur, de race om 14.10 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers van de Formule 1 die geen abonnee zijn bij kabelaar Ziggo kunnen de wedstrijd volgen via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’.

Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 42 en bij Delta kabel op kanaal 455 (buitenlandpakket). In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen. Via de satelliet is de wedstrijd ook in Ultra HD te bekijken via RTL.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn in het programma Langs de Lijn vanaf 14.00 uur flitsen te horen van de race in Abu Dhabi. Het verslag is in handen van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet. De radiozender is rond het circuit ook te beluisteren via DAB+.

Twitter

Na afloop van de wedstrijd is er de ‘F1 Live Show’ te zien via Twitter. De show zal een kijkje nemen achter de schermen bij de Formule 1 en worden gepresenteerd door Will Buxton. Hij krijgt hierbij hulp van onder andere ex-wereldkampioen Nico Rosberg.