Frequentiepakket Fresh FM wordt definitief geveild

Het voormalige frequentiepakket van Fresh FM wordt definitief geveild. Dit heeft Agentschap Telecom bekend gemaakt. De procedure voor het opnieuw verdelen van dit pakket (kavel B05) is eind februari van start gegaan.

Fresh FM

Fresh FM moest in september van het vorige jaar haar uitzendingen staken aangezien Agentschap Telecom de vergunning voor de radiozender niet verlengde. De radiozender zendt sindsdien alleen nog uit via Internet.

Meerdere aanvragers

Aangezien er voor het frequentiepakket dat op FM en DAB+ dekking heeft in grote delen van de Randstad waaronder de regio’s Amsterdam, Den Haag, Leiden / Alphen aan den Rijn en Utrecht meerdere belangstellenden zijn komt er een veiling.

Veiling

Omdat voor het kavel B05 meerdere aanvragen aan alle eisen van de veilingregeling voldoen, gaat Agentschap Telecom de vergunning veilen. De veiling voor kavel B05 start op 25 juni 2018 om 10.00 uur. De veiling vindt via internet plaats.“, aldus het agentschap op haar website.

Kink FM

Het is niet duidelijk wie de aanvragers zijn voor dit pakket. Kink FM heeft vorig jaar nog aangegeven interesse te hebben in een frequentiepakket op FM. “Het streven van de radiozender is om uit te gaan zenden op FM en “de kans daarop is reëler dan ooit want binnenkort wordt er een klein aantal FM-frequenties herverdeeld en daar zetten we op in”, aldus de radiozender eerder.

Radio Continu

Naast kavel B05 is ook kavel B36 opnieuw verdeeld. Hiervoor was maar één partij die aan de voorwaarden voldeed: Radio Continu. Deze radiozender mag gaan uitzenden in de regio Amersfoort/Leusden op FM en in de Randstad op DAB+.