Giel Beelen breekt wereldrecord radiomaken

3fm(update) 3FM-dj Giel Beelen heeft het wereldrecord non-stop radiomaken verbroken. Hij had om 5 uur vanochtend 191 uur zendtijd op de teller en heeft totaal 198 uur non-stop radio gemaakt.

Hij heeft daarmee het record van de Vlaamse radio-dj Lennart Creël van 190 uur verbroken.

 

Giel Beelen is na 198 uur onafgebroken radiomaken gestopt. “Het is zo gaaf geweest”, zei de dj geëmotioneerd. Beelen was vooral dankbaar dat zijn collega’s op de zender hem de ruimte gaven om hun programma’s over te nemen. “Het was fantastisch om al die programma’s te zien en al die passie”, zei hij. “Sowieso vind ik het echt heel mooi dat ik de zendtijd mocht lenen om mijn tien jaar te vieren. Het was het mooiste radiomoment van mijn leven.”

Ruim een week heeft Beelen opgesloten gezeten in de radiostudio van 3FM in Hilversum. Een woordvoerder van BNN-VARA liet maandag weten dat de dj “medisch nog helemaal in orde” is. Beelen mocht elke dag een paar powernaps van een kwartier doen en om de dag zo’n 2 tot 3 uur slapen. Medici houden zijn gezondheid nauwlettend in de gaten. De dj is van plan donderdag zijn ochtendshow gewoon weer te presenteren. Timur en Rámon vervangen Beelen woensdagochtend.

Tattoo
De Vlaardingse zanger André Pronk heeft maandagavond bij Tattoo Bob op Katendrecht een forse tatoeage met het gezicht van de bekende diskjockey Giel Beelen op zijn rug laten tatoeëren zo bericht Radio Rijnmond.  “Ik ben elke vrijdagavond te horen in zijn freakshow en dan vertel ik vijf moppen. Toen ik hoorde dat hij 190 uur radio ging maken, dacht ik: als ik nu een tatoeage van hem naast die van Smits laat zetten, is dat echt een waardering voor hem. Ik ben echt trots op hem. In de nacht van maandag op dinsdag heeft Pronk samen met de mensen van Tattoo Bob een bezoek gebracht aan Beelen. “Ik weet zeker dat hij het waanzinnig vindt”, verzekert Pronk.