Giel Beelen doet gooi naar wereldrecord radiomaken

radio3FM DJ Giel Beelen wil het record non-stop radiomakan gaan verbreken. Dat staat officieel nog altijd op naam van Peter Van de Veire van de VRT publieke radiozender MNM, maar afgelopen weekend bracht Lennart Creël van de Vlaamse zender ClubFM zijn recordpoging tot een goed einde. Hij maakte 190 uur na elkaar radio. Eerder dit jaar bracht Jeffrin Erkelens uit Bergambacht het record op 188 uur. Dit record is nog niet officieel erkend door het Guiness Book of Records.

“Op 17 mei bestaat de Ochtendshow 10 jaar. Reden voor een feestje, maar ik wil er wel wat speciaals van maken”, schrijft hij op de site van de VARA. “Als mannetje van de radio heb ik natuurlijk al een hoop gedaan en beleefd en zou ik het gewoon supercool vinden om een officieel radiorecord te hebben. Ik ga dus proberen om het Wereldrecord Radio Maken te breken en meer dan 190 uur non-stop radio te maken!!!” Maandag op 12 mei om 6 uur gaat de radiomarathon op 3FM van start.

In 2012 maakte MNM-presentator Peter Van de Veire 185 uur radio na elkaar. Volgens de officiële site van Guinness World Records is hij nog altijd recordhouder. Afgelopen weekend bracht Lennart Creël van ClubFM het wereldrecord op 190 uur radiomaken, maar een erkenning door Guinness kan nog een achttal weken duren. Daar kan Giel nu een stokje voor steken, door meer dan 190 uren te presenteren. (via oa VRT/VARA/3FM)