Giel Beelen in Kenia voor Ghetto Radio

3fmDe uitzending van Giel komt morgen, maandag 18 februari, niet vanuit Hilversum, maar vanuit Nairobi, Kenia. Hij is daar om met eigen ogen te zien hoe radiostation Ghetto Radio zich inzet om de presidentiƫle verkiezingen , die in maart plaatsvinden, op de kaart te zetten bij haar luisteraars.

Zijn verblijf in Afrika beperkt zich niet tot de radiostudio, maar hij bezocht ook een twee ghetto’s van Nairobi (Kibera en Mathare). Daar organiseert Ghetto Radio twee Concerts For Peace onder de noemer Ghetto’s Gettogether. De artiesten die hier optreden roepen op tot rede en verdraagzaamheid, aangezien de verkiezingsperiode in het verleden hebben geleid tot geweldsuitbarstingen, veroorzaakt door economische achterstand en tribale verdeeldheid.

Net als in Nederland staat er ieder jaar in Kenia ook een Glazen Huis. Ghetto Radio, het station dat dit daar organiseert, kiest ervoor om thema’s die daar van groot belang zijn op die manier onder de aandacht te brengen. Zo stonden de verkiezingen, die in 2013 op de agenda staan, tijdens hun editie actieweek in december centraal. Rudy Mackay was erbij namens 3FM om verslag te doen. (via 3FM) Meer informatie via 3FM.nl en http://www.ghettoradio.co.ke/)