GOLF TV gaat in Duitsland ook de European Tour uitzenden

De streamingdienst GOLF TV gaat in Duitsland niet alleen de Amerikaanse PGA Tour uitzenden maar ook de European Tour. Dit heeft de dienst bekend gemaakt.

Discovery

GOLF TV is de nieuwe streamingdienst van mediabedrijf Discovery die vanaf 1 januari van start gaat in een groot aantal landen waaronder Nederland. De dienst gaat alle wedstrijden van de populaire Amerikaanse PGA Tour live uitzenden. Ook toernooien als THE PLAYERS Championship, de FedExCup Playoffs en de Presidents Cup zullen te zien zijn via de nieuwe dienst.

2000 uur

In totaal gaat de dienst per jaar 2000 uur aan golf-wedstrijden uitzenden. Mediabedrijf Discovery betaalde voor het uitzenden van alle wedstrijden van de PGA ongeveer 2 miljard euro. Het mediabedrijf mag hierdoor de komende 12 jaar alle wedstrijden van de PGA live uitzenden via de streamingdienst GOLF TV. Mediabedrijf Discovery is in Europa actief met de sportzender Eurosport en de on-demand dienst Eurosport Player.

Duitsland

Deze week is bekend geworden dat de dienst GOLF TV in Duitsland niet alleen de PGA Tour gaat uitzenden maar ook de European Tour. De deal geldt ook voor de landen Oostenrijk en het Duitstalige gedeelte van Zwitserland. Vanaf januari zullen er op de Duitse versie va GOLF TV ongeveer 40 toernooien die onder de European Tour vallen worden uitgezonden.

Nederland

Ook in Nederland gaat GOLF TV vanaf 1 januari van start. Er zijn echter nog geen prijzen bekend gemaakt van de nieuwe dienst. Overigens blijft betaalzender Ziggo Sport de komende twee jaar ook de toernooien van de PGA Tour uitzenden in Nederland.