(C) Mediamagazine

Grand Prix Formule 1 Bahrein met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Bahrein zijn zondagmiddag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio en NPO Radio 1.

Bahrein

De Grand Prix van Bahrein wordt verreden op het Bahrain International Circuit in het woestijngebied Sakhir, dertig kilometer van de hoofdstad Manamah. De wedstrijd werd voor het eerst gereden in 2004 en het was de eerste Formule 1-wedstrijd ooit die gehouden werd in het Midden-Oosten.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Bahrein live uit. De voorbeschouwing begint zondagmiddag om 16.00 uur, de start van de wedstrijd is om 17.10 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 16.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’.

Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 42 en bij Delta kabel op kanaal 455 (buitenlandpakket). In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

Via NPO Radio 1 zijn er in het programma NOS Langs de Lijn flitsen te horen van de Grand Prix van Bahrein. Het verslag is in handen van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: