Groeistad Radio naar nieuwe frequentie op de middengolf: 675 kHz

Groeistad Radio is sinds 12.00 uur vanmiddag te beluisteren via een nieuwe frequentie op de middengolf: 675 kHz. De radiozender was tot op heden te horen via 1224 kHz.

Middengolf

Groeistad Radio zendt sinds 1 januari 2017 uit via de middengolf middels een zogenaamde laagvermogen middengolfvergunning. In de periode van 1 januari 2017 tot en met mei 2019 werd er uitgezonden via de 747 kHz. Sinds mei is de radiozender te horen via de 1224 kHz. Deze frequentie heeft echter in de avonduren te maken met aanzienlijke storing van een radiozender uit Engeland.

Nieuwe frequentie

De radiozender heeft nu de beschikking gekregen voor een nieuwe vergunning op 675 kHz. Deze vergunning is sinds kort ingeleverd door de vorige eigenaar: Stichting Vooren Media. De uitzendingen van de radiozender via de middengolf zijn te beluisteren in een groot deel van Zuid-Holland. Groeistad Radio blijft natuurlijk ook wereldwijd te beluisteren via Internet en via luisterapps zoals RadioNED+ en TuneIn Radio.

Stoelendans

Niet alleen Groeistad Radio heeft een nieuwe frequentie in gebruik genomen op de middengolf. Doordat Agentschap Telecom nieuwe frequenties voor laagvermogen middengolfzenders beschikbaar heeft gesteld hebben ook andere radiozenders een nieuwe frequentie in gebruik kunnen nemen. Zo is Radio Jong Europa sinds kort te horen op 801 kHz (in plaats van 1485 kHz). Citrus AM uit Emst is sinds kort te beluisteren via 918 kHz in plaats van 675 kHz.