Groot Nieuws Radio biedt hulplijn voor vragen digitale radio

Radiozender Groot Nieuws Radio heeft deze week de digitaliseringslijn gestart. Via deze hulplijn kan hulp worden ingeroepen voor vragen over de overstap naar digitale radio.

Middengolf

De christelijke radiozender Groot Nieuws Radio is tot 1 januari 2019 te beluisteren via de middengolf. De radiozender zal vanaf 2019 echter niet meer te beluisteren zijn via de 1008 kHz. Luisteraars van de radiozender moeten voor die tijd zijn overgeschakeld naar een andere manier van luisteren. De radiozender is in heel Nederland te ontvangen via DAB+ (digitale radio via de ether), diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Digitaliseringslijn

Om de luisteraars te helpen met vragen over de overgang naar digitale radio is deze week de digitaliseringslijn geïntroduceerd door de radiozender. “Heb je een vraag over het luisteren naar Groot Nieuws Radio? Zit je met je handen in het haar over DAB+? Wil je overstappen, maar weet je niet hoe? Vanaf nu kun je bellen met de digitaliseringslijn van Groot Nieuws Radio. Spreek je naam, telefoonnummer en je vraag in, dan belt een specialist je op een later moment terug om je verder te helpen.”, aldus de radiozender.

De lijn is bereiken via 088 – 0275 678 of per e-mail.

Luisterwijzer

Daarnaast heeft de radiozender op haar website een zogenaamde luisterwijzer geplaatst. Via een stappenplan kan de luisteraar achterhalen welke ontvangstmethoden voor hem of haar interessant zijn om Groot Nieuws Radio ook na 1 januari 2019 te kunnen blijven beluisteren.

Video: