Hélène Hendriks uitgeroepen tot ‘Sportjournalist van het Jaar’

Hélène Hendriks (Veronica en FOX Sports) is maandagavond uitgeroepen tot Sportjournalist van het Jaar. De prijs is een initiatief van de Nederlandse Sport Pers (NSP).

Eerste vrouw

Hélène Hendriks is de eerste vrouw die deze prijs wint. Hendriks was in 2018 werkzaam voor FOX Sports en Veronica. Voor Veronica presenteert Hendriks het voetbal uit de Champions League en programma’s rond de vechtsporten van GLORY en UFC. De prijs werd uitgereikt door voetballer Robin van Persie.

Henk Hoijtink, chef sport van dagblad Trouw met voetbal als specialisme, won de prijs vorig jaar. Dat prijzen zijn maandagavond door de NSP bekendgemaakt tijdens een gala op nationaal sportcentrum Papendal.

Prijzen

AD Sportwereld-verslaggever Pim Bijl is maandagavond uitgeroepen tot Sportjournalistiek Talent van het Jaar. Feyenoord-captain Robin van Persie is uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Scoop van het Jaar

De Volkskrant en Andere Tijden Sport ontvingen de prijs voor de Scoop van het Jaar. Het betrof de onthulling over een verdwenen kistje met urinestalen van schaatsers.

NSP

De Stichting Nederlandse Sport Pers Service is een organisatie van en voor Nederlandse sportjournalisten, fotografen en medewerkers van de verschillende omroepen.

Sociale media:

Tags voor dit artikel