Hélène Hendriks ruilt FOX Sports in voor Veronica

Sportpresentatrice Hélène Hendriks (37) maakt de overstap naar Veronica. Ze treedt in dienst van John de Mols Talpa TV aldus het Algemeen Dagblad vandaag.

Presenteren en verslaggeving

Hendriks gaat voor Veronica sportprogramma’s presenteren en verslaggeving doen. Hendriks heeft bij FOX Sports nog een contract tot het einde van het jaar. Mogelijk blijft de 37-jarige Hendriks in de weekeinden nog bij FOX te zien. ,,Dat zou ik best willen, maar daar wordt nog over gesproken”, zegt ze.

Champions League

Het is de bedoeling dat Hendriks bij Veronica afwisselend met Wilfred Genee de uitzendingen van de Champions League vanuit de studio gaat presenteren. “Op dinsdag de één, op woensdag de ander. Ik zal waarschijnlijk op de andere dag op het veld staan bij een wedstrijd.“, aldus Hendriks tegenover het Algemeen Dagblad.

Veronica Inside

Het is de bedoeling dat Hélène Hendriks ook een vaste tafelgast wordt bij het nieuwe voetbalprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp op Veronica. Dit vertelde Johan Derksen donderdagavond in het televisieprogramma Jinek. Ook is de mogelijke nieuwe naam van het voetbalprogramma bekend gemaakt: Veronica Inside.

Carrière

Hendriks begon haar journalistieke carrière bij de lokale omroep Brabant10 waar ze sportprogramma’s presenteerde. Ze werd hierna bij Omroep Brabant presentatrice van het programma FC Brabant. Ook heeft ze nog enkele maanden voor de regionale Limburgse zender L1 gewerkt. Hierna maakte ze in september 2013 de overstap naar Fox Sports.