Hybride radio-app gelanceerd op ‘Dag van de digitale radio’

Dinsdag is tijdens de ‘Dag van de digitale radio’ een speciale app gelanceerd die radio luisteren op de smartphone via zowel DAB+ als 3G/4G/Wifi mogelijk maakt.

Hybride app

De ‘Digital Radio-app’ voor smartphones is een app die kan schakelen tussen DAB+, WiFi en 3G/4G. Meer dan 60 DAB+ stations zijn in deze app verenigd, landelijke en regionale, publieke en commerciële. De app is nu beschikbaar op de LG Stylus 2 DAB+. De LG Stylus 2 DAB+ is momenteel de eerste enige smartphone die de mogelijkheid biedt om DAB+-signalen te ontvangen. Hiermee kan er via de smartphone naar digitale radio worden geluisterd zonder dat daarvoor eventuele streamingkosten in rekening voor worden gebracht. Indien er geen DAB+-ontvangst is dan schakelt de app over naar 3G/4G of Wifi-ontvangst.

“Digitaal luisteren neemt een vlucht”

Menno Koningsberger, vice-voorzitter Stuurgroep Digital Radio NL: “Digitaal radio luisteren neemt een vlucht en gebeurt tegenwoordig al op een scala aan digitale devices. DAB+ zal de definitieve opvolger worden van FM voor ether broadcasting. Digitale hybride ontvangst, een combinatie tussen DAB+, 4G en Wifi, is de toekomst van radio. Op smartphones zal de combinatie hiervan zorgen voor een meer gepersonaliseerde radio-ervaring. Onze gezamenlijke ambitie is dat ieder toestel dat verkocht wordt, digitale radio kan ontvangen.”

Groei digitale radio zet door

Het aantal verkochte DAB+ radio´s in Nederland is het afgelopen jaar gegroeid. Volgens GfK een groei van 71% in de periode april 2015  tot en met maart 2016 vergeleken met dezelfde periode het jaar daarvoor. In 2015 reed 16% van de nieuw verkochte auto’s de garage uit met een DAB+ autoradio aan boord.

Verbetering netwerk

De landelijke commerciële radiozender hebben dinsdag aangekondigd dat zij voor eind 2016 hun digitale ethernetwerk verder zullen uitbreiden. De Nederlandse Publieke Omroep heeft vorige week haar zogenaamde 3e fase van de uitbreiding van haar DAB+-netwerk op kanaal 12C afgerond.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.