Jongerenplatform ZTACK gestart met online radiozender en podcasts

Het nieuwe online jongerenplatform ZTACK is van start gegaan met een online radiozender en een aantal podcasts. ZTACK is ontstaan uit The Radio Project. Dit is een project om een groep jongeren te laten bouwen aan de radio van de toekomst.

Platform

ZTACK zal zich overkoepelend inzetten als platform om de jongeren naast audiocontent ook videocontent, artikelen en events te bieden, gefaciliteerd via ZTACK.nl, Instagram, Snapchat & YouTube.

“ZTACK gaat jongeren content bieden in de breedste zin van het woord. De focus zal liggen op audio.”, aldus YPCA De Radiofabriek eerder in een persbericht. YPCA De Radiofabriek is één van de initiatiefnemers van het project. Mees Nijland, Daan Prins, Kyra Kay van de Watering en Marnix Westhuis zijn, na een selectietraject,uitgekozen om het project te gaan uitvoeren.

Online

Inmiddels zijn de uitzendingen van het online radiokanaal ZTACK gestart. De uitzendingen zijn te beluisteren via de website.

Podcast

Ook zijn de eerste podcasts van het jongerenplatform inmiddels te vinden op Spotify. De podcasts zijn verdeeld in de categorieën Now, Edge, Serious & Lab.

The Radio Project

The Radio Project had als doelstelling om op een unieke manier jong multimedia talent tot ontwikkeling te laten komen. Het project kende dan ook een eigentijdse en disruptieve aanpak. Binnen het project werden zo min mogelijk regeltjes opgelegd aan de jongeren, hetgeen een optimale innovatie ten goede kwam.

Ze kregen van de initiatiefnemers een volledige vrijbrief om te gaan bouwen aan hun ideale radiostation, met als einddatum 1 januari 2019, het jaar waarin de radio 100 jaar bestaat. The Radio Project is een initiatief van de Hilversumse mediabedrijven YPCA, ‘De Radiofabriek’ en Radiocoach. De website van het nieuwe platform vind je hier.

Video:

@ikbenztack