Kabelaar Delta nog in gesprek over doorgifte RTL Z

Het is nog niet zeker of abonnees van de Zeeuwse kabelaar Delta per 7 september naar de nieuwe televisiezender RTL Z kunnen kijken. De kabelmaatschappij is nog in gesprek met RTL Nederland over doorgifte van de zender.

“Momenteel vinden er gesprekken tussen Delta en RTL Nederland plaats met betrekking tot de eventuele doorgifte van het nieuwe kanaal RTL Z. Helaas is er nog geen overeenstemming. Mocht dit wel zo zijn, dan zullen wij dit berichten via de reguliere kanalen, waaronder onze website.”, aldus de kabelaar.

Wel bij KPN, Ziggo en Vodafone

De nieuwszender RTL Z start per maandag 7 september met haar uitzendingen en is in ieder geval te zien bij de aanbieders Ziggo, Interactieve televisie van KPN en Vodafone. Bij KPN is de zender te zien op voorkeuzepositie 11 en bij Ziggo op kanaal 12 van het digitale basispakket. Andere aanbieders als CaiWay, Online en Tele 2 hebben ook nog geen overeenkomst voor doorgifte van de nieuwe televisiezender.

Campagne

RTL is inmiddels gestart met de campagne rond de nieuwe zender. Joris van Lierop, uitgever RTL Nieuwsgroep: “Het nieuwe RTL Z is positief en kijkt vooruit. RTL Z onderzoekt de feiten en laat zien waar de kansen liggen. We zijn er voor mensen met ambitie. Nieuwsgierige mensen die vooruit willen en ondernemend in het  leven staan. Jong en oud, man en vrouw, van MKB tot grootzakelijk, van apotheker tot ZZP-er, van ondernemers tot professionals uit het bedrijfsleven. Dit alles onder de noemer: Business, not as usual.”

Programmering

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z: “Onze doelgroep heeft nu nog geen eigen plek in het zenderlandschap. Natuurlijk zijn er genoeg interessante televisieprogramma’s te noemen, maar met het nieuwe Z bieden we een plek die altijd en overal voorziet in de behoeften en interesses van ondernemende mensen.” De avondprogrammering van het nieuwe RTL Z biedt verdieping, achtergronden en ontspanning. Op weekdagen is de avond van RTL Z herkenbaar geprogrammeerd met programmaa’s als Z Today, Z Doc, Van Liempt Live, Bright TV, Monet Talks, Toekomstmakers, Dunk!, Z in Zaken en Z Talks. Overdag legt RTL Z de focus op algemeen nieuws en financieel-economisch nieuws.

Z online en mobiel

Op rtlz.nl en de Z-app ligt de focus op nieuws en achtergronden binnen de pijlers Nieuws, Business, Finance, Tech en Life. Daarnaast biedt Z online ruimte aan columnisten, analyses en achtergrondverhalen. Televisieprogramma’s zijn online on demand terug te kijken, ook op mobiel via de Z-app.

De teaser-commercial is onderdeel van een bredere marketingcampagne:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.