KINK 1 februari van start met slogan ‘No Alternative’

Radiozender KINK gaat 1 februari aanstaande van start met een nieuwe slogan: No Alternative. Dit heeft de radiozender vandaag bekend gemaakt op haar Facebook-pagina.

Voorbereidingen

De radiozender gaat 1 februari van start via Internet en de digitale ether (DAB+). De radiozender heeft inmiddels de meeste werkzaamheden voor de opbouw van haar studio afgerond. Aanstaande donderdag maakt de radiozender haar programmering bekend in Groningen. Dit zal gebeuren tijdens een speciaal evenement voorafgaand aan Eurosonic-Noorderslag. Inmiddels zouden via Internet ook de eerste testuitzendingen zijn gestart.

Ochtendprogramma

Eerder was al duidelijk geworden dat Michiel Veenstra vanaf 1 februari de ochtendshow gaat presenteren op de radiozender onder de naam KINKSTART. Het programma is elke werkdag te horen tussen 7 uur en 10 uur. Ook de beroemde ‘hitlijst’ Outlaw 41 keert terug op de radiozender. De lijst zal elke vrijdagmiddag te horen zijn. De lijst is inmiddels al te beluisteren via Spotify en Apple Music.

Slogan

Vandaag heeft de radiozender haar nieuwe slogan uit de doeken gedaan: No Alternative. “In 1995 ging dit radiostation van start als KINK FM – The Alternative. Het is nu bijna 25 jaar later. We zijn klaar voor de herstart op 1 februari en presenteren je met trots onze nieuwe slogan: NO Alternative“, aldus de radiozender.

Lancering

KINK maakte in oktober van het vorige jaar bekend per 1 februari 2019 als online radiozender een herstart te maken. Begin november werd bekend gemaakt dat de radiozender per die datum ook via de digitale ether (DAB+) te horen zal zijn. Als programmadirecteur va de radiozender is Michiel Veenstra aangesteld.

1995

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van Kink FM omdat de radiozender volgens de Vereniging Veronica te weinig geld opleverde.

Naam

Sinds 1 oktober 2015 is de naam Kink FM weer in handen van Jan Hoogesteijn. De afgelopen jaren is de radiozender vooral actief geweest met het aanbieden van playlists via onder andere Spotify.

Sociale media:

https://www.facebook.com/KINKpuntnl/posts/2573290919354472