KINK wil ook gaan uitzenden via DAB+, Ziggo en KPN

KINK wil in de toekomst ook gaan uitzenden via andere platformen naast Internet zoals DAB+, Ziggo en KPN. Dit heeft Jan Hoogesteijn, algemeen directeur bij de radiozender aan deze website bevestigd.

Lancering

KINK maakte vorige week maandag bekend per 1 februari 2019 als online radiozender een herstart te maken. De radiozender zal gaan uitzenden via Internet, streamingdiensten en podcasts. Als programmadirecteur van het nieuwe KINK is Michiel Veenstra aangesteld.

DAB+

De radiozender richt zich in principe op online distributie maar heeft ook de intentie om te gaan uitzenden via DAB+ en de digitale radiopakketten van aanbieders als KPN en Ziggo aldus Jan Hoogesteijn tegenover deze website. “Wij hebben de intentie om te gaan uitzenden via DAB+. Zodra dat rond is, maken we dat bekend en dat geldt ook voor de digitale pakketten van KPN en Ziggo“, aldus Hoogesteijn.

Naam

De naam van de radiozender wordt wel aangepast KINK FM maakt plaats voor KINK. Eerder was het nog de bedoeling om als volwaardige radiozender met etherfrequenties terug te keren. De radiozender gaf een jaar geleden nog aan dat een radiozender die alleen uitzendt via Internet “niet levensvatbaar” zou zijn.

Leon Ramakers

Naast Michiel Veenstra en Jan Hoogesteijn is ook oud-Mojo-directeur Leon Ramakers betrokken bij de radiozender. Ramaker is oud-directeur van Mojo Concerts en nu verbonden als adviseur aan de concertorganisator. Zijn aandeelhouderschap in de radiozender is nadrukkelijk privė, aldus een persbericht.

Ramakers was al eerder aandeelhouder van Kink FM en hecht grote waarde aan het bestaan van een radiostation dat zich op een moderne wijze richt op de liefhebbers van alternative rock en bijdraagt aan de popcultuur in Nederland.