Klanten KPN boos om verdwijnen tv-zenders

Veel klanten van aanbieder KPN zijn boos omdat populaire tv-zenders als 24Kitchen, FOX en National Geographic per 1 juni verdwijnen bij de aanbieder.

Uit het aanbod

KPN kondigde enige weken geleden aan dat populaire televisiezenders als 24Kitchen, FOX, National Geographic en NatGeo Wild per 1 juni verdwijnen bij KPN. Dit gebeurd zowel bij de dienst Interactieve Televisie als Digitenne. Ook bij de dochterbedrijven Telfort en XS4ALL verdwijnen de zenders. Inmiddels heeft KPN bekend gemaakt dat ook Disney Channel uit het aanbod verdwijnt.

“Slecht bekeken”

Volgens de aanbieder zou er te weinig naar de zenders worden gekeken. De televisiezenders maken allemaal onderdeel uit van mediaconcern FOX. De doorgiftevergoeding die FOX vraagt voor haar televisiezenders zou de daadwerkelijke oorzaak zijn van het verdwijnen van de zenders.

Boos

RTL Nieuws bericht dat veel KPN klanten teleurgesteld zijn over het verdwijnen van populaire zenders als 24 Kitchen en National Geographic. Op sociale media regent het klachten over het verdwijnen van de zenders. KPN geeft tegenover RTL Nieuws aan dat er nog druk onderhandeld wordt over de doorgifte. KPN werkt overigens aan een alternatief aanbod voor de zenders van FOX.