Koningsdag 2019 in Amersfoort live te volgen via de NOS

Koning Willem-Alexander viert tijdens Koningsdag zijn 52ste verjaardag met zijn gezin in Amersfoort. De NOS doet rechtstreeks verslag van het bezoek aan de Keistad op NPO 1.

Amersfoort

De tocht van het koninklijk gezelschap in Amersfoort begint zaterdag rond 11.00 uur bij het ruim 500 jaar oude voormalige klooster De Mariënhof en eindigt bij het moderne  Eemhuis, met een feestelijk eindshow. In de twee uur daartussenin krijgen de koning en koningin en hun dochters een staalkaart gepresenteerd van Amersfoort en de  omliggende gemeenten en van hun bewoners.

Met veel muziek (o.a. Wudstik, Maria Fiselier en Ginger), theater, en met vrijwilligers, kunstenaars en sporters. Een van de onderdelen is de Regio quiz, waarin inwoners én leden van de koninklijke familie worden getest op hun kennis van de regio Amersfoort.

Presentatie

De presentatie van de rechtstreekse uitzending is in handen van Astrid Kersseboom, terwijl Dionne Stax en Martijn Bink verslag doen vanaf verschillende plaatsen langs de route. De uitzending begint om 10.50 uur op NPO 1. Deze zender is ook online te zien via NPO.nl.

Gebarentolk

Voor doven en slechthorenden is de uitzending voor het tweede achtereenvolgende jaar te volgen via een gebarentolk op de zender NPO 1 Extra, te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128, bij T-Mobile op kanaal 273 en online via NPO Start

NPO Radio 1

Ook op NPO Radio 1 wordt rechtstreeks verslag gedaan van de viering van Koningsdag in Amersfoort. Vanuit een café langs de route volgen Simone Weimans en Jort Kelder het koninklijk gezelschap met deskundigen, kenners van de lokale geschiedenis en andere betrokkenen.

Koninklijk Huis-verslaggever Karin Alberts volgt de koninklijke gasten en verslaggevers Martijn van der Zande en Matthijs Holtrop doen verslag langs de route. De radiozender is in heel Nederland te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: