Kort: App, EO, KPN Play, RTL Z en meer

  • De app van Nieuwsuur, het dagelijkse nieuws- en achtergrondprogramma van NTR en NOS, heeft een grondige vernieuwing ondergaan. De nieuwe app is gebruiksvriendelijker, sneller en rijker aan achtergrondartikelen. De app is te downloaden in de Appstore of Google Play en beschikbaar voor smartphone en tablet. Huidige gebruikers krijgen de vernieuwde app automatisch in de vorm van een update.
  • Peter Timofeeff neemt na bijna achttien jaar trouwe dienst afscheid van RTL. De 65-jarige weerman gaat woensdag met pensioen en keert niet meer terug op televisie.
    Timofeeff nam woensdagavond afscheid van zijn kijkers. Lees verder
  • De vrouw die in het EO-programma Hufterproef ten onrechte werd neergezet als een racist heeft besloten de omroep niet aan te klagen. ‘We hoefden geen geld te zien, ons doel was om een rectificatie te krijgen en die hebben we,’ vertelt zoon Melvin Tool aan de Volkskrant.
  • KPN heeft aangekondigd dat een testversie van zijn iptv-dienst Play 22 zenders zal gaan bevatten. Een bèta van de Play-app komt deze zomer voor een groep van vijfhonderd testers beschikbaar, waarna de dienst in het najaar voor iedereen beschikbaar moet komen. (via Tweakers)
  • Opnieuw raakt de Publieke Omroep een groot amusementsprogramma kwijt aan RTL. Na de Slechtste Chauffeur van Nederland en Expeditie Poolcirkel, zijn ook de Nationale Testen – waarvan de IQ-Test de bekendste is – straks bij de commerciële omroep te zien. Dat heeft RTL woensdag bekendgemaakt. (Volkskrant)
  • Presentator Paul van Liempt krijgt bij RTL Z, de zender die op 7 september aanstaande begint, een eigen talkshow in de avond. Het programma wordt iedere avond live uitgezonden tussen half tien en half elf. Van Liempt is momenteel nog werkzaam bij BNR Nieuwsradio, waar hij een ochtendprogramma presenteert. RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen neemt vanaf 3 augustus dat programma over als vaste presentator.
  • Het filmpje van de PVV met Mohammedcartoons dat zaterdag per ongeluk niet werd uitgezonden bij de publieke omroep, is woensdag alsnog uitgezonden. De spotprenten waren te zien in de Zendtijd voor Politieke Partijen op NPO1. (AD)
  • Jack van Gelder gaat in 2016 niet met pensioen. De presentator en de NOS hebben overeenstemming bereikt over een contract tot 2018. (NU)