Kort medianieuws 16 april 2011

3fm

  • Radio 3FM is dit jaar een van de sponsoren van de Nijmeegse vierdaagsefeesten. 3FM is officieel mediapartner van het organiserend Actief Comité Binnenstad Nijmegen, het ACBN. Wat die samenwerking inhoudt, wordt later bekend gemaakt. Lees verder.
  • De lokale omroep voor Rheden en Dieren, M-FM , heeft op vrijdag 15 april haar nieuwe website in gebruik genomen. De nieuwe website voorziet naast alle actuele informatie over M-FM tevens in de internet-hype van dit moment: social media. De M-FM website heeft diverse koppelingen naar Hyves, Twitter en Facebook. Ook is het via de website mogelijk om overal ter wereld via het web te luisteren naar M-FM. M-FM streeft ernaar dat vanaf 1 juni 2011 de nieuwe programmering van start gaat . Website: http://www.m-fm.nl/
  • De luisteraars van VRT Radio 2 hebben “The winner takes it all” van ABBA uitgeroepen tot favoriete klassieker uit de jaren 80. Daarmee doet ABBA een plaats beter dan vorig jaar in de lijst.ABBA heeft “De roos” van Ann Christy verdrongen van de eerste plaats in de lijst van Radio 2. “De roos” is met de derde plaats het hoogst genoteerde Belgische nummer. Ook Clouseau (Anne op 6) en Will Tura (Mooi, ’t leven is mooi op 8) staan in de toptien van de “Top 80 van de jaren 80”. Will Tura is de populairste artiest uit de jaren 80, met drie nummers in de lijst. Zeven bands staat twee keer in de lijst: Ann Christy, ABBA, Prince, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Simple Minds en U2. Meer informatie vind je hier.
  • Nederlandse providers reageren terughoudend op vragen over de invloed van gratis diensten als WhatsApp en Ping op sms. Vodafone en T-Mobile denken dat de twee middelen naast elkaar kunnen blijven bestaan. Lees verder.
  • De eucharistieviering rond de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II zaliger zal live op de Nederlandse televisie te zien zijn. Dat heeft omroep RKK vrijdag bekendgemaakt. De RKK zendt de viering op 1 mei uit vanaf tien uur ’s morgens. Lees verder.
  • De Amerikaanse justitie zegt een grootschalige fraude met pokerwebsites te hebben ontdekt. Elf mensen zijn in beschuldiging gesteld, onder wie de oprichters van de drie grootste pokersites die in de VS actief zijn. Justitie hoopt 3 miljard dollar (2,1 miljard euro) verduisterd geld te recupereren. Lees verder.
  • José Mourinho, trainer van de voetbalclub Real Madrid, heeft zich in de aanloop naar El Clásico niet populair gemaakt bij de Spaanse media. De Portugese trainer van Real Madrid hield vrijdag tijdens zijn persconferentie de kaken op elkaar. Lees verder.
  • Het Shell Stratenboek, de wegenbijbel van Nederland, is verleden tijd. Er wordt geen nieuwe oplage meer gedrukt, fans moeten het met de laatste oplage van 2000 stuks uit 2010 doen. Dit schrijft het AD vandaag.