Kort medianieuws 17 februari 2012

kpn

  • KPN heeft alle klanten die na de hack het wachtwoord van hun e-mailaccount hebben gewijzigd een brief gestuurd met daarin het wachtwoord én het e-mailadres. De combinatie is verkeerd gevallen.  Lees verder.
  • Het ministerie van Defensie begint een media-offensief. Een van de initiatieven is het beschikbaar stellen van een selecte groep hoge officieren als ‘deskundigen in uniform’ voor tv-programma’s. ‘De Nederlandse bevolking ziet maar een fractie van wat wij doen,’ meent commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Lees verder.
  • Het aantal analoge tv-kijkers in België is in het afgelopen jaar met minstens 226.000 gedaald. Ceo Sickinghe van het Belgische telecombedrijf Telenet wil al zijn analoge klanten, 36 procent van het abonneebestand, doen overschakelen op digitaal. Lees verder.
  • De Nederlandse journalist Remko Tanis is woensdag getrapt en geslagen door een groep mannen toen hij in het dorp Panhe in de oostelijke provincie Zhejiang verslag wilde doen van protesten tegen landonteigeningen Lees verder.
  • Na een succesvolle lancering is de SES-4, de krachtigste en grootste satelliet in de vloot van SES Astra, momenteel onderweg naar haar toekomstige positie. Daar zal de SES-4 Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika voorzien van bereik. Lees verder.
  • Reed Elsevier heeft in 2011 de nettowinst met zestien procent zien stijgen. Het Brits-Nederlandse uitgeversconcern meldde donderdag daarnaast voor 2012 een verdere verbetering te verwachte Lees verder.
  • Presentator Larry King zegt na ruim 26 jaar vaarwel tegen CNN. De presentator stopt helemaal met werken voor de zender. ‘We hebben veel respect voor Larry en wensen hem alle goeds voor de toekomst, zegt CNN. Lees verder.
  • Aanbiedingensite Groupon maakt op een misleidende manier reclame om Nederlandse ondernemers te werven. Dat blijkt vandaag uit een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC), meldt NuZakelijk. Lees verder.
  • De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft geen plannen om regionale dagbladen op te heffen. Dat heeft het bedrijf, dat in december een ingrijpende reorganisatie aankondigde, donderdag laten weten. Aanleiding daarvoor vormen volgens TMG ,,recente publicaties” die tot bezorgdheid hebben geleid bij lezers, politici en medewerker Lees verder
  • Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, die onlangs in opspraak raakte, gaat reorganiseren. Het bestuur wordt gehalveerd, de organisatie krijgt een onafhankelijke voorzitter en de leden krijgen een eigen raad naast het bestuur. Lees verder.
  • De mediasector heeft het economisch gezien al enige tijd moeilijk. Vooral drukkerijen, radio- en tv-bedrijven en de pers hebben te lijden van de aanhoudende crisis. ‘De sector heeft te maken met een dubbele turbulentie’, zegt Paul Rutten, deeltijd hoogleraar in Antwerpen op het gebied creatieve industrie en innovatie, en zelfstandig gevestigd onderzoeker en adviseur. Lees verder.
  • Alexander van Puijenbroek treedt terug als lid en vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Telegraaf Media Groep (TMG). Dat maakte de onderneming vrijdag bekend Lees verder.
  • Anthony Shadid, verslaggever van de Amerikaanse krant The New York Times, is in Syrië overleden. In 2002 werd hij beschoten op de Westelijke Jordaanoever, vorig jaar werd hij in Libië zes dagen ontvoerd. Nu is een astma-aanval hem fataal geworden. Lees verder.
  • Inwoners van Maarn kunnen weer televisie kijken en internetten. Door een breuk in een glasvezelkabel van kabelaar Ziggo was dat in een deel van het dorp dagenlang onmogelijk Lees verder.