Kort medianieuws 20 juni 2011

  • googleGoogle gaat in samenwerking met The British Library een verzameling van 250.000 boeken digitaliseren. Het gaat om boeken die in de achttiende en negentiende eeuw zijn geschreven, waardoor het copyright inmiddels is verstreken. Lees verder
  • Jackass-ster Ryan Dunn is op 34-jarige leeftijd overleden. De waaghals kwam maandagmorgen om bij een auto-ongeluk in West Goshen Township, Pennsylvania. Lees verder.
  • De Belgen zouden bezig zijn met de screening van een eigen cast voor een Vlaamse tegenhanger van Oh Oh Cherso. VTM of 2BE wil de Belgische variant gaan uitzenden. Dat melden Belgische media. Lees verder.
  • In het afgelopen jaar zijn bijna zeventig journalisten tot een leven in ballingschap veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van persorganisatie CPJ (Committee to Protect Journalists). Meer dan de helft is afkomstig uit Iran en Cuba. Sinds 2001 zijn zeker 649 journalisten, geconfronteerd met geweld, intimidatie en gevangenneming, in ballingschap gegaan. In de afgelopen tien jaar zijn uit EthiopiĆ«, SomaliĆ«, Iran, Irak en Zimbabwe de meeste journalisten verdreven (via Villamedia)
  • Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft vorige week aangegeven dat zij hun kabelnet in Veendam gaat verglazen. Door dit project zal niet alleen het snelste internet mogelijk zijn maar er komen ook interactieve diensten binnen handbereik volgens de SKV. Kan SKV het verglazen waarmaken? Wat Is de mening van de veendammers. Lees verder.
  • De Amerikaanse krant The New York Post blokkeert zijn website voor iPadgebruikers en verwijst hen door naar de betaalde app. Lees verder
  • Het filmen van een alternatieve boerenmarkt voor de zogenaamde Zomercolumn is De NOS op een woedende reactie van de organisatie komen te staan. Die schoot het in het verkeerde keelgat dat de verslaggever, ondanks een filmverbod, stiekem opnames met een mobieltje maakte. Lees verder.
  • Voetbalcommentatoren gebruiken vaak stereotypes als ze het hebben over spelers van Surinaamse en Latijns-Amerikaanse afkomst. Voor voetballers van andere afkomst, zoals Marokkanen, geldt dat niet, terwijl er in het dagelijkse leven wel veel stereotypes bestaan over die groep. Lees verder.