Kort medianieuws 28 mei 2011

  • vproJelle Brandt Corstius zal ook dit jaar Zomergasten presenteren. In deze 24ste editie ontvangt hij wederom zes gasten. Wie dat zijn maakt de VPRO binnenkort bekend. Lees verder.
  • De geplande statutaire samenwerking van de stichting IKON met de stichting ZvK is rond. Beide omroepen gaan in statutair opzicht nu verder als de stichting VKZ met één Raad van Toezicht. Voor de activiteiten en programma’s van de omroepen verandert er niks. De namen IKON en ZvK blijven bestaan. Lees verder.
  • Ex-Miss België Virginie Claes vervangt vanaf maandag Anke Buckinx als sidekick van Wim Oosterlinck tijdens zijn programma Showtime op de Vlaamse commerciële radiozender Q-music. Lees verder.
  • Nu alle nationale en internationale voetbalseizoenen en play off-wedstrijden zijn afgelopen, is het aan ‘Voetbal International’ om alles op maandag 30 mei af te ronden in de laatste uitzending van het eigen seizoen. Als gast schuift maandag Willem van Hanegem aan. Lees verder.
  • In een ziekenhuis in Los Angeles is de acteur Jeff Conaway overleden. Conaway, die beroemd werd met rollen in de film ‘Grease’ en de tv-serie ‘Taxi’, was de afgelopen jaren vooral in de publiciteit vanwege zijn drugsverslaving. Lees verder.
  • Vodafone maakt zich zorgen om de situatie rondom het vrijkomen van extra frequenties voor nieuwkomers op de markt van mobiel internet. De PVV heeft onlangs twee tegenstrijdige moties gesteund waardoor minister Verhagen nu kan kiezen. Lees verder.