Kort medianieuws 3 januari 2012

 • 3fmsrLeidse binnenstadsondernemers denken nog jaren profijt te hebben van de 3FM benefietactie Serious Request. Zij verwachten dat veel bezoekers die in de week voor Kerstmis het Glazen Huis bezochten , de stad vaker zullen bezoeken nu ze weten hoe leuk en mooi Leiden is. Dat blijkt uit reacties van winkeliersverenigingen. Lees verder.
 • René van der Gijp maakt binnen twee weken zijn rentree op de buis. De sidekick van het voetbaldiscussieprogramma Voetbal International werd in het afgelopen najaar geveld door een burnout. Lees verder
 • SBS en nieuwe eigenaar Sanoma media zetten de eerste stappen naar concrete samenwerking. Vanaf vandaag staat op negen teletekstpagina’s van SBS Text het actuele nieuws van NU.nl. Op de pagina’s komen dag en nacht de acht belangrijkste nieuwsitems uit de rubriek ‘algemeen nieuws’ van NU.nl te staan.(Persbericht)
 • Als de Friese politiek het internetdomein .frl wil invoeren, kost dat de provincie 2 miljoen euro. Dat meldde de provincie Friesland dinsdag. Gedeputeerde Staten hebben al ingestemd met het voorstel om een speciale domeinnaam te gebruiken. Lees verder.
 • 3D is momenteel vooral bezig aan een stevige opmarks in Azië, terwijl de meeste Europese TV-maatschappijen vooral nog experimenteren met 3D uitzendingen. In Japan, Zuid-Korea en India bestaan al speciale 3D TV kanalen, vanaf nu voegt ook China zich toe aan dat rijtje. China Central Television (CCTV) Lees verder.
 • Uitgeverij Sanoma onderneemt juridische stappen tegen blogplatform TypePad. Bij de misgelopen migratie van Web-log.nl is toch data verloren gegaan, die nu wordt opgeëist. Lees verder
 • De Stichting Kabelnet Veendam (SKV Veendam) breidt met onmiddellijke ingang het Alles-in-1-pakket uit met 10 Nederlandse zenders in HD-kwaliteit. Ook wordt de zender TV Oranje overgeheveld van het Pluspakket naar het basispakket. Het triple play Alles-in-1-pakket van SKV Veendam bestaat hiermee uit 10 HD-zenders, 53 digitale tv-zenders, internet met 10 Mbps down en up en telefonie. Het pakket kost 39,85 euro per maand. (via Telecompaper)
 • Het geduld bij het CDA in Eindhoven begint op te raken. De politieke partij wil vóór twaalf uur vrijdagmiddag duidelijkheid hebben over Serieuzzz Live in Eindhoven. Lees verder.
 • Glashart Media past de zenderindeling van zijn televisiediensten per 3 januari aan. Alle aanbieders van televisiediensten over glasvezel, die gebruik maken van het Glashart-aanbod, laten dit aan hun klanten weten Lees verder.
 • Klanten van Telfort kunnen dinsdag opnieuw geen gebruik maken van het mobiele internet. Lees verder.
 • Een Belgische journalist heeft een autotest met de dood moeten bekopen. De 35-jarige Michael Cornette van de Krant van West-Vlaanderen stapte maandag als passagier in een racewagen en verongelukte toen de bestuurder de macht over het stuur verloor Lees verder.
 • In de reeks talentenjachten komt SBS6 vanaf 26 januari met een nieuwe show: The Winner Is. Zangers strijden hierin tegen elkaar om geld. Beau van Erven Dorens presenteert de show en zanger Jeroen van der Boom is juryvoorzitter van het door Talpa ontwikkelde programma, maakte de zender dinsdag bekend. Lees verder
 • Op zondag 8 januari start op VRT Eén de negende en laatste reeks van Witse. Voor heteerst zullen blinden en slechtzienden de uitzendingen kunnen volgen metaudiobeschrijving (Audiodescription, AD), een stem die de scènes beschrijft. Lees verder.