Kort medianieuws 9 december 2011

  • upcDe stuurgroep Glasvezel Dieren en kabelbedrijf UPC liggen met elkaar in de clinch over een brief die laatstgenoemde naar haar klanten in Dieren stuurde. “We betreuren het dat UPC met een onduidelijke en misleidende brief haar positie probeert te verdedigen” , aldus woordvoerder Geert Jan Blauw. Lees verder.
  • Zondagavond 18 december rond 21.00 uur sluit de deur van het Glazen Huis achter 3FM dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin als startsignaal voor 3FM Serious Request. Snow Patrol voorman Gary Lightbody sluit het Glazen Huis en Snow Patrol treedt op voor de dj’s en het publiek op de Beestenmarkt. Dit maakte dj Giel Beelen zojuist bekend op 3FM. De publieke popzender en Nederland 3 doen live verslag van de start van 3FM Serious Request.
  • Omroep RTV Midden Brabant wil in maart/april volgend jaar beginnen met digitale televisieuitzendingen. Lees verder.
  • Het aantal journalisten dat is gevangengezet is dit jaar wereldwijd met 20 procent toegenomen tot het hoogste niveau sinds midden jaren negentig. Door de toename van 34 personen zaten op 1 december totaal 179 verslaggevers, redactiechefs en fotografen vast, meldde het Committee to Protect Journalists (CPJ) donderdag. Lees verder.
  • Grazia is tijdens het veertiende Tijdschriftengala in de Amsterdam Convention Factory uitgeroepen tot tijdschrift van het jaar. Hiermee versloeg het magazine de Linda, Elegance, Flow en Jan. Lees verder.
  • Tijdens een bijeenkomst in Londen hebben organisator BBC, Deutsche Welle, Audiovisuel Extérieur de la France, Radio Nederland Wereldomroep en Voice of America hun afkeuring uitgesproken over het opzettelijk dwarsbomen van satellietuitzendingen van onafhankelijke media. Lees verder.
  • In een letter of intent tussen AVRO, RTV Noord-Holland en De Persgroep, die dagblad Spits in bezit heeft, blijkt dat het drietal van de gemeente Amsterdam financiële toezeggingen verwacht, voor het de noodlijdende Amsterdamse zender AT5 wil overnemen. Lees verder.
  • Alwin Ritstier heeft de NTR Mediaprijs voor jong talent gekregen. De prijs bestaat uit een bokaal en een bedrag van 750 euro. Lees verder.