KPN gaat internetsnelheid van 4 Gbit/s leveren

Vanaf 23 oktober introduceert KPN een nieuw abonnement dat een snelheid gaat leveren van 4 Gbit per seconde. Het abonnement kost 67,50 euro per maand. De snelheid van 4 Gbit per seconde geldt zowel voor de down- als de uploadsnelheid

Behoefte

De behoefte aan sneller én krachtiger internet neemt steeds meer toe en inmiddels is 1 Gbit/s uitgegroeid tot de nieuwe standaard”, aldus Robin Clements, EVP Consumentenmarkt bij KPN in een persbericht. “Daarom spelen we hierop in en verhogen we de snelheid van ons glasvezelinternet. Met de introductie van 4 Gbit/s bieden wij het snelste internet voor thuis aan en kan iedereen op elk apparaat met dezelfde hoge internetsnelheid zijn ding doen. Handig als iedereen in huis tegelijk online wil zijn. Of je nu lekker thuiswerkt, je favoriete game binnen no time wilt downloaden óf een heel seizoen van je favoriete serie achter elkaar kijkt. Op volle snelheid online, iedereen tegelijk. Daar doen we het voor.

XGS-PON

De nieuwe hoogste snelheid is vanaf introductie beschikbaar voor glasvezelklanten die sinds 2021 zijn aangesloten op het nieuwste glasvezelnetwerk van KPN, met zogenaamde XGS-PON technologie. Stap voor stap wordt deze groep verder uitgebreid, totdat uiteindelijk iedereen die is aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN hierover beschikt. Samen met Glaspoort rolt KPN in een rap tempo glasvezel uit. Eind 2026 wil KPN zo’n 80 procent van alle Nederlandse huishoudens op glasvezel hebben aangesloten.

Speciaal modem

Consumenten en kleinzakelijke klanten die de hoogste snelheid van 4 Gbit/s in huis willen halen krijgen een speciaal modem van KPN, de Box 14 die geschikt is voor snelheden tot 10 Gbit/s. Het modem beschikt over Wifi-6.

Het nieuwe KPN internetaanbod per 23 oktober:

  • 100 Mbit/s – € 42,50 per maand
  • 200 Mbit/s – € 50,00 per maand
  • 1Gbit/s – € 52,50 per maand
  • 4Gbit/s – € 67,50 per maand